''Ηλείας Εγκώμιον 2019'',Σάββατο του Λαζάρου

20 Απριλίου 2019 ώρα 7,30 μμ

''Ηλείας Εγκώμιον 2019'',Σάββατο του Λαζάρου

Απρίλιος 12, 2019 03:00 ΜΜ
''Ηλείας Εγκώμιον 2019'',Σάββατο του Λαζάρου
  Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα και αναφορές  στο τρίπτυχο των αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα και τον Επικούρειο Απόλλων καθώς και στο παρελθόν και μέλλον του Νομού, θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας στο πλαίσιο της πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωσης που διοργανώνει «Ηλείας Εγκώμιον 2019».
 
Η σημαντική αυτή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο [του Λαζάρου] 20η Απριλίου, στις 7,30 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.
 
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Μενεγάκη διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
με το επίκαιρο θέμα Οι πολιτιστικές αξίες της Ενωμένης Ευρώπης όπως την οραματίστηκαν διανοούμενοι και πολιτικοί.
Το καλλιτεχνικό μέρος θα καλύψει η  Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών.
-Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ. Μαρίνος- συνθέτης-στιχουργός
  Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ κ.Αχιλλέας Μυλωνόπουλος. 
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί πανεπιστημιακοί, δημοφιλείς καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και συμπολίτες από όλα τα σημεία του Νομού, αφού αφορά τη διαδρομή και τον Πολιτισμό της περιοχής. Να σημειωθεί ότι ομότιτλη εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο και στόχευση , αλλά με άλλη δομή, έγινε τα πέντε τελευταία χρόνια, με μεγάλη απήχηση και επιτυχία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019