Ιταλία: Τα «πορτοκαλί γιλέκα στους δρόμους» - Οργισμένες διαδηλώσεις κατά του lockdown, της κυβέρνησης και του ευρώ [βίντεο]

Ιταλία: Τα «πορτοκαλί γιλέκα στους δρόμους» - Οργισμένες διαδηλώσεις κατά του lockdown, της κυβέρνησης και του ευρώ [βίντεο]

Ιούνιος 01, 2020 02:45 ΜΜ
Ιταλία: Τα «πορτοκαλί γιλέκα στους δρόμους» - Οργισμένες διαδηλώσεις κατά του lockdown, της κυβέρνησης και του ευρώ [βίντεο]
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι στο Μιλάνο, τη Ρώμη και άλλες μεγαλουπόλεις της Ιταλίας καθώς οργισμένοι με το παρατεταμένο lockdown -λόγω κορωνοϊού- διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
 
Μπορεί ο αριθμός των νέων θυμάτων του φονικού κορωνοϊού να σημειώνει σημαντική πτώση τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία και οι Αρχές να επέτρεψαν πρόσφατα τη σταδιακή επαναλειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων μετά από δύο μήνες αυστηρής πανεθνικής καραντίνας για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη του κινήματος των «πορτοκαλί γιλέκων», που δημιουργήθηκε στα πρότυπα των «Κίτρινων Γιλέκων» της Γαλλίας από τον πρώην στρατηγό της αστυνομίας, Αντόνιο Παπαλάρντο, κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους αξιώνοντας την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Κόντε, την προκήρυξη εκλογών καθώς και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
 
 
 
Άλλοι διαδηλωτές ζητούσαν την επιστροφή στη λιρέτα, το εθνικό νόμισμα της Ιταλίας πριν την υιοθέτηση του ευρώ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «σταματήστε το ευρώ» και «Italexit», μολονότι η χώρα τους θα είναι από τις πλέον ωφελημένος από το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν.
 
 
 
 
Ορισμένοι έστρεψαν τα πυρά τους στην τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσε στην Ιταλία το παρατεταμένο lockdown, που ανάγκασε χιλιάδες επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά αφήνοντας τους εργαζόμενους να πασχίζουν να βρουν τα μέσα να επιβιώσουν, μέχρι να αρχίσουν να ξανανοίγουν σταδιακά .
 
 
 
 
«Ο ιταλικός λαός δεν φοβάται. Αυτό είναι το τέλος μιας κυβέρνησης αλαζόνων, το τέλος αυτής της κυβέρνησης», φώναξε ο ιδρυτής των «Πορτοκαλί Γιλέκων», Αντόνιο Παπαλάρντο. στο πλήθος των διαδηλωτών στο Μιλάνο, που αψήφησαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ελάχιστοι φορούσαν μάσκες. Στις διαδηλώσεις κατά του lockdown στην Ιταλία -σαν κι αυτές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία και την Ισπανία- ορισμένοι υποστήριζαν ότι ο κορωνοϊός «δεν υπάρχει» κι ότι είναι μια πολιτική συνωμοσία από την κυβέρνηση Κόντε, που «θέλει να μας πουλήσει στην Κίνα»… Ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα κατήγγειλε τη διαδήλωση μέσω Twitter ως «πράξη ανευθυνότητας σε μια πόλη που προσπαθεί τόσο σκληρά να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται».
 
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr 
 
Share this:
Tags:

-

-