Κ. Καραμανλής: «Η πιο συμφέρουσα λύση για την Πατρών- Πύργου είναι να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό»

Η κοινοπραξία δέχεται να προχωρήσει τις εργασίες υλοποίησης του έργου

Κ. Καραμανλής: «Η πιο συμφέρουσα λύση για την Πατρών- Πύργου είναι να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό»

Νοέμβριος 02, 2019 12:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Κ. Καραμανλής: «Η πιο συμφέρουσα λύση για την Πατρών- Πύργου είναι να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό»
*Στο τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του αυτοκινητόδρομου 
 
 
 
Η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου φαίνεται ότι επιφύλασσε μία «άτυπη» ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή σχετικά με το έργο της Πατρών- Πύργου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε  στον «αγώνα δρόμου» που έχει επιδοθεί για να βρεθεί λύση για την Πατρών - Πύργου υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση προσπαθεί να διασώσει την Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση του Έργου καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 διαφορετικά δεν θα χρηματοδοτηθεί.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η πιο συμφέρουσα λύση από τις τρεις που υπάρχουν είναι «να ενσωματωθεί η Πατρών- Πύργου στην υπάρχουσα παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού γιατί πέραν των άλλων θα ολοκληρωθεί μέσα σε 3Ο μήνες». Όπως εξήγησε η Κοινοπραξία αυτή δέχεται να πάρει το έργο δεδομένου, όπως είπε , ότι θα χρειαστεί να βάλει και «βαθειά το χέρι στην τσέπη».
«Εμείς, πρόσθεσε, περιμένουμε την απόφαση της ΕΕ δεδομένου ότι έχουμε ενημερώσει την Επίτροπο Μεταφορών και για τις τρεις λύσεις που υπάρχουν. Οι άλλες δύο είναι: Νέος διαγωνισμός για ενιαίο έργο ή κατάτμηση σε τέσσερα ζευγάρια εταιριών. Σημείωσε πάντως ότι έχει συναντήσει πολύ θετικό κλίμα στην ΕΕ και «εκεί που σκόνταψε» ήταν με το τρίτο τμήμα του Ε65 γιατί εκφράστηκαν αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του έργου . Όπως είπε οι Ευρωπαίοι θέλουν να ξέρουν εκ των προτέρων τις σκέψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και όχι να αιφνιδιάζονται. 
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, στα τέλη του έτους θα έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει με την Πατρών -Πύργου και αυτό που προέχει τώρα είναι να μετακινήσουμε προς τα πίσω το χρονικό όριο του 2023.
Η αγωνία των πολιτών της Ηλείας κορυφώνεται ενώ την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα έχει κληθεί η συνεδρίαση του Πανηλειακού Μετώπου για την διεκδίκηση άμεσης επίλυσης χρόνιων προβλημάτων μεταξύ των οποίων και την υλοποίηση του δρόμου Πάτρα- Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πάρκου Ξυστρή. 
 
Share this:
Tags:

-

-