«Το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό…»

8ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

«Το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό…»

Ιούλιος 11, 2019 06:00 ΜΜ
«Το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό…»
Από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου
 
Για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έρχεται για να αποτελέσει το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό. Το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, Συμφωνικές Ορχήστρες και σχήματα από το εξωτερικό που ερμηνεύουν κλασσικά θέματα, soundtracks  και κομμάτια από την μουσική σκηνή της Jazz. Επίσης θεσμικές συνεργασίες με άλλους Δήμους, την ΕΡΤ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. 
 
Γ. Βούκανος: «Μια προσπάθεια που δικαιώνεται στον χρόνο»
Όπως τονίζει ο Μουσικοσυνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιώργος Βούκανος: «Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης διανύοντας την 8η χρονιά παρουσίας του στον πολιτισμό,  έχει την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις του για αυτό το καλοκαίρι. Μια ιδιαίτερη χρονιά δυσκολιών για την ομαλή λειτουργία του, αφού δεν είχε την οικονομική υποστήριξη από τον ίδιο φορέα που ανήκει. Όμως με την αγάπη σας και το ενδιαφέρον κάποιων φίλων του Φεστιβάλ που μας υποστήριξαν με την δωρεάν παροχή υπηρεσιών, συνεχίζει το ταξίδι του πιο δυνατό με ένα πρόγραμμα που και φέτος το καθιστά στα κορυφαία Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άλλωστε το ευχάριστο πολιτιστικό γεγονός του 2019, η πολύ σημαντική  διάκριση για το Διεθνές Φεστιβάλ, ότι ανήκει και επίσημα πλέον στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια των Φεστιβάλ στο Europian Festival Association και θα φέρει πλέον και το επίσημο Λογότυπο, μας έδωσε τη δύναμη να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που δικαιώνεται στον χρόνο αφού κρίθηκε το περσινό μας πρόγραμμα, από ειδική επιτροπή για την αρτιότητα και πρωτοτυπία του και ιδιαίτερα για την δημιουργία και επιτυχημένη παρουσίαση της οπτικοακουστικής παράστασης «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» κατατάσσοντάς μας στα επίσημα μέλη των μεγάλων Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.  Το Καλοκαιρινό μας Ταξίδι στον Πολιτισμό έχει ξεκινήσει και σας περιμένουμε να απολαύσουμε την ομορφιά των τοπίων μας, τα ιστορικά μας μνημεία και την φιλοξενία που προσφέρει ο Δήμος μας! Μια πολιτιστική εμπειρία που θα συντροφεύει την καρδιά μας και αυτό το καλοκαίρι».
 
Ευχαριστήρια
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Προϊσταμένες κα Ερωφύλλη Ίρις Κόλια και την κα Νάνσυ Ράλλη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Λαυρέντη Βασιλειάδη καθώς και τον ΕΟΤ και τον κ. Πέτρο Σαγάνα και Ελευθερία Φίλη για την προβολή στο VisitGreece, την ΕΡΤ και τον κ Πανταζή Τσάρα -  Διευθυντή Γ΄ Προγράμματος, το Πολιτιστικό Φορέα Ελληνικό Ειδύλλιο και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη, το Melody Spirit Institute, τη Φάρμα Ηλείας και τον κ. Σάκη Μαρίνο, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Grecotel και τον κ. Στράτο Μαυραλεξάκη, το Robbinson Club και τους κ. Joerg Schwille και κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, το Olympia Golden Beach Resort και τον κ. Ανδρέα Μπράτη, το Vigla Village και τον κ. Δημήτρη Χάρδα, το Hotel Taxiarhis και τον κ. Φώτη Μπακογιάννη, την Πυξίδα και τον κ. Αρίστο Χατζηπαπά, την Αθλητική ‘Ένωση Λεχαινών και τον Αλέξη Παναγόπουλο, την Ομάδα Αναβιώσεων Γκιόστρα Ζακύνθου και την κα Μαύρα Καρδάρη, το Ναυτικό Όμιλο Κυλλήνης και τον κ. Αντώνη Σοφιανό και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυλλήνης κ. Τρυφωνα Κόλλια και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης κα Δήμητρα Φιτσάλου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας και τους χορηγούς επικοινωνίας μας, στους εθελοντές καθώς και στους αγαπημένους φίλους μου που πάντα είναι κοντά μου στα δύσκολα τον κ. Σωτήρη Νικολουτσόπουλο και κ. Στάθη Αρβανίτη. 
protinews
 
 
Το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 18.00 - Ζωντανή μετάδοση συναυλίας από το ιστορικό Γ Πρόγραμμα της ΕΡΤ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Bobblingen 100 μουσικών στο πλαίσιο του Πολιτισμός Ενώνει, υπό τη διεύθυνση του Stephan Berdolt.
protinews
 
Σάββατο 20 Ιουλίου (ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ), 27 Ιουλίου, 3 Αυγούστου 
Ώρα Έναρξης 19.45 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
«Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες» του Γιώργου Βούκανου
Η πολιτιστική ναυαρχίδα του Φεστιβάλ ξεκινά με τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου- και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου που πραγματοποιούνται στο Κάστρο Χλεμούτσι τα οποία και αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουν την δημοφιλή και επιτυχημένη πορεία τους, για 3 παραστάσεις με την ονειρική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου! 
protinews
 
Κυριακή 4 Αυγούστου – ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 
Γλυκερία - Μελίνα Ασλανίδου «Όπου με πας, σε πάω...»
Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής! 
protinews
 
Δευτέρα 12 Αυγούστου – ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ
Σωκράτης Μάλαμας 
Ο Σωκράτης επιστρέφει στους ανοιχτούς χώρους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, κατακαλόκαιρο και υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι. 
protinews
 
Παρασκευή 16 Αυγούστου – ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ
Βασίλης Λέκκας
Ο αγαπημένος και εμβληματικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, τραγουδώντας όλες τις γνωστές του επιτυχίες, θα μας ταξιδέψει με φόντο την Πανσέληνο. 
protinews
 
Τρίτη 20 Αυγούστου – ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ
Σταμάτης Κραουνάκης – Σπείρα «Φίλα με…στο Κάστρο»
Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας που λάτρεψε και χειροκρότησε σύμπας ο καλλιτεχνικός κόσμος, τα Μ.Μ.Ε., οι δημοσιογράφοι, γλέντησαν οικογένειες και μοναχικοί...παρέες και ερωτευμένοι, που ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο σε κατάμεστους χώρους, έρχεται τώρα να μοιράσει για ακόμα μία φορά τα αισθήματά του στο μαγευτικό Κάστρο Χλεμούτσι. 
protinews
 
Share this:
Tags:

-

-