«Καμπανάκι» με την έναρξη

Ελλείψεις εκπαιδευτικών και μικροπροβλήματα στη μεταφορά καταγράφηκαν στα σχολεία της Ηλείας

«Καμπανάκι» με την έναρξη

Σεπτέμβριος 12, 2019 08:45 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
«Καμπανάκι» με την έναρξη
«Πρώτη μέρα έναρξης της μεταφοράς μαθητών, παρατηρήθηκαν κάποια μικροπροβληματάκια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος.
 
Το πρώτο κουδούνι ήχησε στα σχολεία της Ηλείας και αυτόματα ξεκίνησε η καταγραφή των πρώτων προβλημάτων είτε λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού είτε λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στην μεταφορά των μαθητών. 
Αναφερόμενος στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και γόνιμη. Καλό κουράγιο στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς και εύχομαι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς να τους βρει όλους ικανοποιημένους και τα παιδιά να έχουν κάθε επιτυχία να εκπληρώσουν τους στόχους τους και τα οράματα τους. Σήμερα (σ.σ. χθες) πρώτη μέρα έναρξης της μεταφοράς μαθητών, παρατηρήθηκαν κάποια μικροπροβληματάκια. Χθες (σ.σ. Τρίτη) είχα συγκαλέσει στην Π.Ε. Ηλείας σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη μεταφορά μαθητών. Ενημερώθηκα και έχω κατατοπιστεί πλήρως. Δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Πριν ξεκινήσω τις επισκέψεις μου σε διάφορα σχολεία για τον Αγιασμό, έκανα μία σειρά από τηλέφωνα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, τους προέδρους συλλόγων ΤΑΞΙ και λοιπούς μεταφορείς και έχω την διαβεβαίωση όλων ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και το μόνο πρόβλημα που υπήρξε ήταν σε ένα χωριό καθώς υπήρχε βλάβη στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταφοράς. Αυτά  συμβαίνουν, τα ξεπερνάμε, τα αντιμετωπίζουμε. Από εκεί και πέρα καταγράφουμε τις ανάγκες που θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες και σύντομα και αυτές θα αντιμετωπιστούν και θα καλυφθούν».   
 
Το Δημοτικό Ανδραβίδας
 
Από τη πλευρά της η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Σωτηρούλα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στα ζητήματα που ανέκυψαν με το δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας σημείωσε: «Λόγω του σεισμού –ένα φυσικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει- είχαμε πρόβλημα ως προς το στεγαστικό. Το στεγαστικό είναι θέμα του δήμου. Ο δήμος αποφάσισε να μεταστεγάσει κάποια τμήματα εκεί όπου βρήκε αίθουσες ενώ θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς. Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών και είμαστε σε αναμονή για την αντιμετώπιση του στεγαστικού».  
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας, το οποίοι θα λειτουργήσει με πρωινή βάρδια και με τέσσερα τμήματα στο κτίριο, τρία σε άλλες αίθουσες στην πόλη και τέσσερα τμήματα στο Νεοχώρι: «Αναλάβαμε την 1η Σεπτέμβρη. Η μοναδική λύση που ήταν βιώσιμη ήταν να πάνε σε απογευματινή βάρδια τα παιδιά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία γονέων δεν ήθελε αυτή τη λύση. Σε πρωινή βάρδια κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει». Επίσης τόνισε πως από σήμερα θα ξεκινήσει και η μεταφορά των μαθητών όπως έχει συνεννοηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.
 
 
Τα κενά
Στα κενά τα οποία υπάρχουν στα σχολεία αναφέρθηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος σημειώνοντας «Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ξεκίνησε σήμερα με την έναρξη. Ανανεωμένοι με καθαρό μυαλό, όλοι οι παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές εκπαιδευτικοί επιστρέφουμε στα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα. Σήμερα σε όλα τα σχολεία τελέστηκε ο Αγιασμός με την παρουσία των μαθητών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσουμε ότι σε όλα τα σχολεία έχουν πάει τα βιβλία όπως επίσης και η πλειονότητα των σχολείων είναι πλήρως στελεχωμένα με εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάποιες ελλείψεις οι οποίες υπάρχουν και είναι μικρότερες από κάθε άλλη σχολική χρονιά, ελπίζουμε και ευχόμαστε να καλυφτούν με αναπληρωτές έως το τέλος περίπου του μήνα». 
 
Πρόβλημα μεταφοράς στο Μουσικό Σχολείο Ηλείας
 
Στο Μουσικό Σχολείο Ηλείας, στο Βαρθολομιό, υπάρχει ζήτημα με κάποια ταξί που μεταφέρουν τα παιδιά. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Μπίρμπα: «Το ταξί που κάνει τη διαδρομή από το Λεβεντοχώρι μέχρι την Εθνική Οδό δεν ξεκίνησε σήμερα, ενώ το σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη Ζαχάρω. Έχουμε παιδάκια που έρχονται από τη Ζαχάρω στο Βαρθολομιό, αλλά δεν υπάρχει ταξί που να κάνει τη διαδρομή από τη Ζαχάρω μέχρι τον Πύργο, αλλά τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν μέχρι την Αρήνη (!) προκειμένου να μεταβούν στον Πύργο». 
 
 
Διακοπή μαθημάτων 
 
Στην διακοπή των μαθημάτων του 3ου νηπιαγωγείου Πύργου, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, εξαιτίας της αδυναμίας ολοκλήρωσης των εργασιών τακτοποίησης και διαμόρφωσης των αιθουσών, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του νηπιαγωγείου στο χώρο του πρώην 11ου Δημοτικού Σχολείου-12ου Νηπιαγωγείου Πύργου και της επακόλουθης δυσκολίας λειτουργίας της παραπάνω σχολικής μονάδας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. 
 
 
 
 
protinews
«Κάποιες ελλείψεις οι οποίες υπάρχουν και είναι μικρότερες από κάθε άλλη σχολική χρονιά, ελπίζουμε και ευχόμαστε να καλυφτούν με αναπληρωτές έως το τέλος περίπου του μήνα» υπογράμμισε ο Β. Δημητρέλλος.
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019