«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Νέα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τις βεβαιώσεις οφειλών των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Ιανουάριος 12, 2019 04:00 ΜΜ
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων»
Βρέθηκε πλαίσιο λύσης, από Δευτέρα η αποδοχή της πρότασης
 
  
Νέα συνάντηση με εκπροσώπους του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Ηλείας είχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τη βεβαίωση οφειλών των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ στην Εφορία. Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ και χρονίζουν.
Ως συνήθως… υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες, αλλά σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο υπήρξε μια πρώτη συμφωνία στην προτεινόμενη λύση, η οποία όμως θα παρουσιαστεί σε τελικό κείμενο από τη Δευτέρα. 
 
Γ. Γεωργιόπουλος: «Ελπίζω να μην τορπιλιστεί η όποια λύση δίνουμε»
Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε: «Συνεχίσαμε σήμερα τη χθεσινή μας σύσκεψη προσπαθώντας να βρούμε λύση στο πρόβλημα της βεβαίωσης των οφειλών των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, ενώ παράλληλα είδαμε και μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ και τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου, διότι σε 2-3 μήνες ξεκινά η αρδευτική περίοδος και τα θέματα θα πρέπει να έχουν λυθεί. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, είναι παλιά, διαιωνίζουν μία κατάσταση ασυνεννοησίας και έλλειψης συνεργασίας και προσπαθούμε τώρα να δώσουμε τουλάχιστον στα ελάχιστα λύση και να δούμε στο μέλλον τα μεγάλα ζητήματα που χρειάζονται για να μεταρρυθμιστεί μία κατάσταση ώστε να είναι βιώσιμη.  Νομίζω πως έχουμε καταλήξει πια σε ένα πλαίσιο, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί πολλές φορές έχουμε βρει λύσεις και έχουμε φύγει από εδώ με λύσεις οι οποίες όμως δεν τηρούνται. Θα κριθούν και εκ του αποτελέσματος και ελπίζω να μην τορπιλιστεί η όποια λύση δίνουμε, διότι τότε θα αναγκαστώ να καταγγείλω ανθρώπους και καταστάσεις. Η υπηρεσία έχει αναλάβει τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε να την περιλάβει σε ένα κείμενο, να τεθεί υπόψιν και των προέδρων των ΤΟΕΒ που παρίσταντο σήμερα δια αντιπροσώπων, αλλά δεν ήταν όλοι εδώ, να γίνει αποδεκτή και από τον ΓΟΕΒ, όπως τουλάχιστον προφορικά πριν από λίγο έγινε αποδεκτή και να δούμε από Δευτέρα εάν αυτό το κείμενο υλοποιηθεί. Αυτό είναι το ζητούμενο και πρέπει να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ πρέπει να πληρωθούν, πρέπει να επιστρέψουν γρήγορα στις δουλειές τους, το δίκτυο πρέπει να συνεχίσει να συντηρείται γιατί είναι εγκαταλειμμένο, τα καιρικά φαινόμενα μας υποχρεώνουν να είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί το αποστραγγιστικό δίκτυο ουσιαστικά είναι αντιπλημμυρικό δίκτυο, άρα έχουμε και αυτόν τον κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά οι ΤΟΕΒ πρέπει να βρουν εκείνους τους αναγκαίους πόρους, να καταλάβουν και αυτοί τις ανάγκες, που νομίζω ότι τις έχουν κατανοήσει, να υπάρξει ένα επίπεδο επικοινωνίας και να λυθεί το ζήτημα. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αναλάβει τις ευθύνες του».
 
Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)