«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας»

Γεωργία Τσουμπελή:

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας»

Μάιος 16, 2018 01:00 ΜΜ
«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας»
Η αντιπρόεδρος
 της Ένωσης Αστυνομικών 
Υπαλλήλων Ηλείας 
για τα γεγονότα στο Αστέρας-Ηρόδοτος
 
Την άμεση αντίδραση της αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γεωργίας Τσουμπελή προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα  Α.Ο. Αστέρα Αμαλιάδας Πανόπουλου με τον Ηρόδοτο. Σε ανακοίνωση της η Γ. Τσουμπελή επισημαίνει: 
«Η Ένωση Αστυνομικών Ηλείας με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Αστέρα Αμαλιάδας Πανόπουλου με τον Ηρόδοτο εκφράζει την πάγια, διαρκή και αταλάντευτη θέση της καταδικάζει κάθε μορφής βίας, απειλής βίας ή έκτροπων όπως κι αν αυτά διαδραματίζονται πολύ περισσότερο όμως στους χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να καλλιεργούν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι». 
Δυστυχώς όμως στο παραπάνω αγώνα και στον απολογισμό της δράσης ελαχίστων έκνομων στοιχείων συγκαταλέγεται ένας τραυματίας και ένας συνάδελφος παθών εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας…..
Η επαγγελματική όμως και άμεση αντίδραση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης με τη ψυχραιμία, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της απέτρεψε κάθε περαιτέρω δυσάρεστα γεγονότα.  
Ο δράστης συνελήφθη αμέσως και η υπηρεσία που επελήφθη της προανάκρισης σχημάτισε εμπεριστατωμένη δικογραφία με τις προβλεπόμενες νόμιμες και αυστηρές παράλληλα κατά αυτού παραβάσεις για βία στους αθλητικούς χώρους και τραυματισμό αστυνομικού. Τον τελικό λόγο έχει η δικαιοσύνη. 
Τόσο η Ένωση μας, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αλλεπάλληλα διαβήματα συναντήσεις και έγγραφα προς τους αρμόδιους παράγοντες με αποδέκτες την πολιτική και φυσική ηγεσία, θέτει πλαίσια σχεδιασμού διατυπώνοντας θέσεις και θέτοντας αιτήματα με σκοπό την διασφάλιση των αστυνομικών και την πρόληψη του φαινομένου της αθλητικής βίας που ταλανίζει και δυσφημίζει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το χώρο του αθλητισμού. 
Με δεδομένο την «αυστηροποίηση» του  ποινικού πλαισίου προσδοκούμε, ευελπιστούμε και παράλληλα αγωνιζόμαστε για την επίτευξη του συνόλου των αιτημάτων μας. 
Είμαστε δίπλα και μαζί σε κάθε συνάδελφο και στην οικογένεια του που επιμερίζεται δυστυχώς πολύ περισσότερο του αναλογούντος αυτής κόστος της επικίνδυνης καθημερινότητας του.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε παραστάτες για κάθε συνάδελφο, πολύ περισσότερο δε για τους τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας. 
Η αστυνομία έχει και τη δύναμη και τη δυνατότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα σε κάθε της ενέργεια δικαιώνοντας τις κοινωνικές και συνταγματικές προσδοκίες».
 
Share this:
Tags:

Η απομάκρυνση του πάγου πήγε τελείως στραβά