Καταργεί τη Νομική Σχολή Πατρών

Επιμένει η Κεραμέως

Καταργεί τη Νομική Σχολή Πατρών

Ιούλιος 12, 2019 10:00 ΠΜ
Καταργεί τη Νομική Σχολή Πατρών
Αποφασισμένη να καταργήσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, είναι η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα διότι δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.
Η απόφαση περί κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, άλλωστε, υπήρξε δέσμευση του πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να σημειωθεί ότι και η τοπική οργάνωση της ΝΔ έχει ταχθεί κατά της ίδρυσης της Νομικής Σχολής και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους τέσσερις βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσονα Φωτήλα, και Χριστίνα Αλεξοπούλου) για το ποια στάση θα κρατήσουν στη Βουλή, όταν θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της Νομικής των Πατρών.
Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των τοπικών φορέων της Πάτρας.  Από τη ΝΔ στάση αναμονής κρατούν οι περισσότεροι βουλευτές, ενώ ο Ιάσων Φωτήλας ζήτησε αντιστάθμισμα για το  Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Κατά της κατάργησης της Νομικής Σχολής έχουν σταθεί το Επιμελητήριο Αχαϊας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Δήμος Πατρέων και άλλοι φορείς.
Την ίδια ώρα πάντως, πανηγυρικό είναι το κλίμα στη Θράκη, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και οι τοπικοί φορείς, έδωσαν αγώνα για να μην ιδρυθεί η Νομική στην Πάτρα υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμωθεί η Νομική του ΔΠΘ, και όπως φαίνεται τα κατάφεραν.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019