Κατάθεση αγωγής για τη μεταβίβαση της περιουσίας

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ» για την υπόθεση …σήριαλ σε πόλη της Ηλείας

Κατάθεση αγωγής για τη μεταβίβαση της περιουσίας

Ιανουάριος 12, 2019 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
 Κατάθεση αγωγής για τη μεταβίβαση της περιουσίας

 

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε  το χθεσινό  ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ» για την υπόθεση που διαδραματίζεται σε πόλη  της Νότιας Ηλείας, με «πρωταγωνιστές» δύο αδέλφια και μια αλλοδαπή, στην οποία υπέβαλαν μήνυση  ότι έπεισε τον υπερήλικα πατέρα τους να της μεταβιβάσει την περιουσία του, λίγο πριν το θάνατό του.

Η «ΠΡΩΤΗ» αν και  δεν ανέφερε τα ονόματα των προσώπων  αλλά ούτε και τον ακριβή τόπο που λαμβάνουν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από την Ηλεία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, από ανθρώπους που έδειξαν να γνωρίζουν πολύ καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και τα άτομα  που εμπλέκονται σε αυτήν…

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι μαρτυρίες ατόμων καταγόμενων από την εν λόγω περιοχή, επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, που βασίστηκε σε στοιχεία και δημόσια έγγραφα που υπάρχουν στη διάθεσή μας.

Από την άλλη πλευρά εξάλλου και σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της αλλοδαπής γυναίκας εκφράζεται άρνηση στα όσα αναφέρονται στη μήνυση από τον ένα αδελφό, ότι δηλαδή «έχει αιχμαλωτίσει τον αδελφό μου σε μια κάμαρα του σπιτιού όπου τον κατακρατεί παράνομα και δεν επιτρέπει καμία επικοινωνία με αυτόν», με την επισήμανση ότι δεν της επιτρέπεται να φροντίσει τον κατάκοιτο άντρα…

Ωστόσο η περίεργη αυτή υπόθεση θα αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, μετά από την υποβολή της μήνυσης που κατατέθηκε στο Α.Τ. της περιοχής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη …ταχυδρομικώς προς την Εισαγγελία  Πύργου!

Κατάθεση αγωγής

Στο μεταξύ χθες ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας κατατέθηκε αγωγή των δύο αδελφών κατά της αλλοδαπής και της κόρης της, με την οποία ζητείται από το δικαστήριο να αναγνωρίσει την ακυρότητα των προσβαλλόμενων παράνομων δωρεών, προκειμένου τα ακίνητα να περιέλθουν στους μοναδικούς νόμιμους κληρονόμους του 92χρονου.

Στην αγωγή που έχει στη διάθεσή της η «ΠΡΩΤΗ», αναφέρεται ότι η μητέρα των δύο αδελφών που απεβίωσε το 2012, με ιδιόγραφη διαθήκη άφησε την περιουσία  της που είναι ένα αγροτεμάχιο πέντε περίπου  στρ και στεγασμένοι χώροι, υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος περίπου 200 τ.μ. εντός της πόλεως, καθώς και ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 3 στρ, κατά 1/3 εξ αδιαιρέτου στον καθένα(πατέρας και δύο αδέλφια).

Τα παραπάνω ακίνητα αποδέχτηκαν  τα δύο αδέλφια στα τέλη του 2014 ως κληρονόμοι, αλλά όπως αναφέρεται  στην πολυσέλιδη αγωγή, μετά από τρεις μήνες ο πατέρας τους ζήτησε να του δωρίσουν τα μερίδιά τους, εκφράζοντας τη βούληση «όπως όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας να περιέλθει  μετά το θάνατό μας στο Χαμόγελο του Παιδιού, για το λόγο ότι δεν υπήρχαν ανάμεσά μας κληρονόμοι ούτε επρόκειτο να αποκτηθούν…».

Σύμφωνα πάντα με τα δύο αδέλφια, με αυτό τον τρόπο ο πατέρας τους, τους έπεισε να μεταβιβάσουν τα μερίδιά τους, αλλά όμως τα γεγονότα που ακολούθησαν (σ.σ. της μετέπειτα μεταβίβασης των ακινήτων από τον 92χρονο) δεν ήταν σύμφωνα με τα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπερήλικας…

Σε άλλο σημείο εξάλλου αναφέρεται ότι «και οι δύο αυτές μεταβιβάσεις είναι άκυρες, γιατί ο αναφερόμενος σε αυτά  δωρητής δεν είχε συνείδηση των πραττομένων κατά την υπογραφή των συμβολαίων…».

Να αναφερθεί εξάλλου ότι στη μήνυση που κατατέθηκε γίνεται λόγος για «παράνομη παρακράτηση  των  βιβλιαρίων  καταθέσεων των λογαριασμών του ενός αδελφού ύψους 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί να λάβει χρήματα από την τράπεζα».

 

Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)