Κατηγορούνταν για διακίνηση και εμπορία όπλων και στην Ηλεία

Καταδικάστηκαν οι 12 από τους 38 κατηγορούμενους

Κατηγορούνταν για διακίνηση και εμπορία όπλων και στην Ηλεία

Οκτώβριος 12, 2017 02:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Γιάλπας
Τον Ιούλιο του 2015 η ΕΛΑΣ έκανε λόγο για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που έφερνε όπλα από τη Βουλγαρία και τα πουλούσαν σε ε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Κορίνθου. Χθες μόλις 12 από τους 38 συνολικά κατηγορούμενους που κατηγορούνται ότι διακινούσαν όπλα και συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.  Πρόκειται για την υπόθεση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2015, ότι στην περιοχή μας είχαν συγκροτηθεί δύο εγκληματικές οργανώσεις.
Η κατηγορία την συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εμπορία όπλων κατέπεσε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο εκδίκασε την υπόθεση. 
   Το Δικαστήριο αθώωσε και τους 38 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για την συμμετοχή σε 2 εγκληματικές οργανώσεις (η μία με ορμητήριο τον Αλισσό που έκρυβαν τα όπλα σε ειδικές κρύπτες και η άλλη την Πάτρα), οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
   Αθώοι παντελώς κρίθηκαν και 22 κατηγορούμενοι, για 4 έπαψε η δίωξη ενώ οι υπόλοιποι 12  κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοκατοχή, διακίνηση με μορφή κατοχής και πώλησης κατ’ εξακολούθηση,  προμήθεια και παράνομη κατοχή πυρομαχικών κ.α. Σε αρκετούς καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
   Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 12 ετών χωρίς αναστολή και αφορούσε στον πρώτο κατηγορούμενό στην κατοχή του οποίου, είχε βρεθεί ο μεγάλος όγκος των όπλων. Επίσης κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ επεβλήθη στον 8ο κατά σειρά κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση με μορφή κατοχής και διακίνησης κατ΄ εξακολούθηση.
Το Δικαστήριο μόνο για τους 2 καταδικασθέντες δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής.  Μικρότερες ποινές φυλακίσεως επί το πλείστον και χρηματικά πρόστιμα και με τριετή αναστολή επεβλήθησαν στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Η απόφαση του Πρωτοβάθμου δικαστηρίου που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι προκάλεσε ικανοποίηση στις οικογένειες των κατηγορούμενων που αθωώθηκαν.
    Υπενθυμίζουμε πως οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2015 έκαναν λόγο για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή (κυρίως από Βουλγαρία ) και εμπόριο όπλων σε όλη τη χώρα.
 
Share this:
Tags:

Κεραυνός χτύπησε πέντε φορές στον Αμβρακικό