«Κερδίσαμε το στοίχημα με την 1η Αποκριά 2020»

Συνέντευξη πρόεδρου και αντιπρόεδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

«Κερδίσαμε το στοίχημα με την 1η Αποκριά 2020»

Φεβρουάριος 14, 2020 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Κερδίσαμε το στοίχημα με την 1η Αποκριά 2020»

 Την έναρξη της 1ης Αποκριάς-Πύργος 2020, σηματοδότησαν  χθες ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού Πύργου κ.κ. Χάρης Μικελόπουλος και Αγγελική Ζάγκλαρη αντίστοιχα, οι οποίοι σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν στις οργανωτικές προσπάθειες αλλά και τις εκδηλώσεις   που περιλαμβάνει το σημαντικό αυτό εγχείρημα για την πρωτεύουσα του Νομού.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις  στην  πόλη ξεκινούν από αύριο Σάββατο 15 Φλεβάρη, με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε ρόλο τελάληδων διαλαλούν στις γειτονιές του Πύργου την έναρξη της 1ης Αποκριάς και μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα όλων των δράσεων που ακολουθούν.

Μιλώντας αρχικά η κ. Ζάγκλαρη στη συνέντευξη, τόνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα αποτρέψουν τους κατοίκους  να φύγουν και  να παραμείνουν στην πόλη  με αιτία.

«Θα δεχτούμε πολύ αυστηρή κριτική , αλλά και σοβαρές προτάσεις στο μέλλον, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι υπόθεση ενός. Οι προτάσεις θα είναι χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς» ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού δήλωσε ότι πρώτη φορά στην πόλη του Πύργου  γίνεται μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση, εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή   στην καρναβαλική παρέλαση με 46 γκρουπ που αποτελούνται από μικρά παιδιά, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ ,  νηπιαγωγεία , δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, με λύκεια και με ενήλικες.

«Αυτό λοιπόν που γίνεται για πρώτη φορά στον Πύργο και το είχαμε στοίχημα πραγματικά να το κάνουμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε για να φτάσουμε σήμερα εδώ και να κηρύξουμε την έναρξη της αποκριάς, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό διότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι στην πόλη μας δεν γινόταν απολύτως τίποτα  αυτήν την περίοδο. Άρα λοιπόν ως  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού που έχει αναλάβει αυτή τη δράση, σε συνεργασία με το δήμο Πύργου, τη ΔΕΚΗΠ. τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» είπε ο κ. Μικελόπουλος.

Ακόμα αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, διευκρίνισε ότι περιλαμβάνει παραδοσιακά πράγματα και έθιμα όπως είναι το γαϊτανάκι που θα γίνει στην κεντρική πλατεία, όπου θα συγκεντρωθούν πάνω από 15 γαϊτανάκια.

«Θέλαμε πραγματικά να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και αυτό που έχει σημασία είναι η μεγάλη γιορτή  που γίνεται φέτος να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός, για  να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Καλούμε  όλους  τους  κατοίκους  της Ηλείας  να συμμετέχουν στις γιορτές, όπως και εμείς είμαστε δίπλα σε όλους του δήμους του Νομού, Πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον. Ο πολιτισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας ενώσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ.

 

 

Έναρξη 1ηςΑποκριάς 2020

 

Με τελάληδες να διαλαλούν την είδηση, δρώμενα και παιχνίδια που θα μαγέψουν τα πιτσιρίκια και συναυλία των υπέροχων Passepartout ανοίγει η αυλαία της 1ηςΑποκριάς 2020 στον Δήμο Πύργου.

 

 

Κυριακή16 Φεβρουαρίου

Κεντρική πλατεία

18.00

 

Στην αποκριάτικη μαγεία

 

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν, κυρίως τα παιδιά, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Μια ομάδα ζογκλέρ, ακροβατών ξυλοπόδαρων κ.α. περιμένουν να τους χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές για δύο ώρες περίπου.

Τα παιδιά θα υποδέχεται ένα άγαλμα- παγώνι που θα ζωντανεύει σε κάθε ένδειξη θαυμασμού.  Ξυλοπόδαροι με εντυπωσιακά κοστούμια και πολύχρωμα καπέλα θα δώσουν χρώμα γιορτής παίζοντας με κορίνες και συμμετέχοντας στις δράσεις για τα παιδιά.

 

ΣυναυλίαPASSEPARTOUT

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το αγαπημένο συγκρότημα των Passepartout. Με ήχους balkan, swing, rock&roll, disco, pop, latin όσο και έντεχνους η ταλαντούχα μπάντα καταφέρνει να μετατρέπει κάθε της εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.

 

 

Share this:
Tags:

-

-