Κερδισμένοι οι ελαιοπαραγωγοί

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η φετινή χρονιά για το Ηλειακό ελαιόλαδο

Κερδισμένοι οι ελαιοπαραγωγοί

Φεβρουάριος 14, 2018 09:35 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Κερδισμένοι οι ελαιοπαραγωγοί

Μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών αποδείχτηκε αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μόλις μέρες, για το Ηλειακό ελαιόλαδο. Οι παραγωγοί ελαιολάδου μιλούν για μία πραγματικά «χρυσή χρονιά» η οποία τους έδωσε την δυνατότητα να κρατηθούν στον πρωτογενή τομέα καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια καταγράφονταν μόνο ζημίες.  Οι ελαιοπαραγωγοί μιλώντας στην «Πρώτη» επεσήμαναν ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε ανομβρία και φόβος για μείωση της παραγωγής, τα ελαιόδεντρα τους χάρισαν την καλύτερη σοδεία των τελευταίων χρόνων καθώς η απόδοση του ελαιοκάρπου ήταν εξαιρετικά υψηλή. Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι όμως και η τιμή του ελαιολάδου, γεγονός που ευνόησε ιδιαίτερα τους παραγωγούς.

 

 protinews

Νίκος Παναγιωτόπουλος- Χειμαδιό

«Η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή για το ελαιόλαδο. Ουσιαστικά μας δόθηκε «ανάσα» και ισοφαρίσαμε κατά κάποιο τρόπο την ζημιά που είχαμε από τη σταφίδα. Το σημαντικό είναι ότι και ο καρπός είχε καλή απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και πως η τιμή είναι αρκετά καλή συνεπώς θα μπορέσουν να κρατηθούν «ζωντανοί» οι παραγωγοί».

 

protinews

Λευτέρης Σταυρόπουλος- Σόπι

«Φέτος ήταν μία πολύ καλή χρονιά για το ελαιόλαδο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχαν φόβοι καθώς για πολλούς μήνες δεν είχε βρέξει. Ο κόσμος δούλεψε, αρκετοί πήραν ακόμα και εργάτες στα χωράφι και από την σοδειά οι περισσότεροι κατάφεραν να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις οι οποίες υπήρχαν αφού φέτος η τιμή του λαδιού ήταν αρκετά ικανοποιητική».

 

 

protinews 

Κώστας Δρακόπουλος- Λαμπέτι

«Ήταν μία παρά πολύ καλή χρονιά για το ελαιόλαδο, κυρίως για εκείνους που είχαν ασχοληθεί με τα δέντρα και είναι κατ΄ επάγγελμα αγρότες. Ο καρπός είχε υψηλή απόδοση ενώ και το προϊόν ήταν άριστης ποιότητας. Ιδιαίτερα καλή είναι και η τιμή του ελαιολάδου και έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οφειλές που έχουμε ως προς τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΓΛΑ, τον ΟΓΑ αλλά και τον ΕΦΚΑ». 

Share this:
Tags:

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο...χαμάμ στον ΟΑΣΘ