Κι όμως, αντλούμε ενέργεια από τον ψύκτη μας

Κι όμως, αντλούμε ενέργεια από τον ψύκτη μας

Μάιος 25, 2020 09:01 ΜΜ
Κι όμως, αντλούμε ενέργεια από τον ψύκτη μας

Ακούγεται περίεργο να πούμε ότι ένας ψύκτης νερού μπορεί να μας δώσει ενέργεια, αλλά είναι 100% αλήθεια. Εντάξει, οι ψύκτες νερού δεν σας δίνουν πραγματικά περισσότερη ενέργεια. Όμως, το καθαρό και δροσερό νερό που προσφέρουν, μας κάνει να θέλουμε να καταναλώσουμε περισσότερο, επομένως να αποκτούμε περισσότερη ενέργεια.

Είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να καταναλώνετε αρκετό νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού ο οργανισμός χρειάζεται να διατηρεί την ισορροπία του στην ποσότητα των υγρών που πρέπει να καταναλώνουμε προκειμένου να λειτουργεί σωστά, ώστε να μην αφυδατωθούμε.

Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να στεγνώσει το στόμα μας και να νιώσουμε διψασμένοι, είμαστε ήδη κατά 2% αφυδατωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αμελούμε να πίνουμε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα κι αν δεν νιώθουμε πραγματικά ότι διψάμε.

Η αφυδάτωση στα ήπια στάδιά της μπορεί να προκαλέσει δίψα, πονοκεφάλους, κόπωση, διαταραχές των γνωστικών ικανοτήτων και πολλά άλλα. Μάλιστα, εάν αυτή η κατάσταση δεν διορθωθεί, θα οδηγήσει σε μειωμένη εφίδρωση και ούρηση, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ταχύτερη αναπνοή και αυξημένη θερμοκρασία σώματος, μυϊκούς σπασμούς, κι άλλα διάφορα και ουχί αδιάφορα προβλήματα. Η ακραία αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα σε κώμα ή και σε θάνατο.

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν αφυδατωνόμαστε:

Όταν αφυδατωθείτε, τα άλατα στο αίμα και το σώμα σας αποκλίνουν, με αποτέλεσμα οι μύες σας να αφυδατώνονται, πράγμα που προκαλεί μυϊκή κόπωση και κράμπες.

Η δίψα του σώματος για νερό σημαίνει επίσης ότι του στερείτε πολύτιμους ηλεκτρολύτες που παίρνει από το νερό για να παράξει ενέργεια. Αυτή η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα την «πάχυνση» του αίματος, πράγμα που κάνει την καρδιά σας να εργάζεται σκληρότερα για να αντλεί το αίμα αυτό σε όλο το σώμα σας, παίρνοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε κάθε κύτταρο.

Η αφυδάτωση προκαλεί καρδιακά προβλήματα και κόπωση, γι’ αυτό και αισθάνεστε συχνά μειωμένα τα επίπεδα ενέργειας ιδίως το απόγευμα, εκτός και αν έχετε πιει αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, επομένως θα νιώθετε περισσότερο δραστήριοι. Έχετε υπόψη σας ότι η κατανάλωση νερού δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την κατανάλωση οποιουδήποτε άλλου υγρού.

Πώς βοηθάει το νερό το σώμα μας;

Το νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει το αίμα σας ώστε να μπορεί να ρέει εύκολα μέσα από τις φλέβες σας και να παρέχει τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζεται το σώμα σας, καθώς και τους ηλεκτρολύτες που δίνουν στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί οι ψύκτες νερού κερδίζουν τόσο έδαφος τη σημερινή εποχή όπου η συνείδησή μας σε σχέση με την ευεξία του οργανισμού μας έχει αφυπνιστεί. Το φιλτραρισμένο και καθαρό νερό μάς προσφέρει φυσική γεύση όταν το καταναλώνουμε με αποτέλεσμα να θέλουμε να πίνουμε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα και αυτό μας οδηγεί στο να νιώθουμε πιο δραστήριοι και υγιείς.

Γι’ αυτό το λόγο, δεν διστάζουμε να επενδύσουμε σε ψύκτες νερού, όχι μόνο στην επιχείρησή μας, αλλά τώρα πια και στο σπίτι μας.

Share this:
Tags:

-

-