Κινδυνεύουν να ανακληθούν οι άδειες των Παιδικών Σταθμών!

Στον Δήμο Πύργου

Κινδυνεύουν να ανακληθούν οι άδειες των Παιδικών Σταθμών!

Αύγουστος 01, 2019 08:00 ΠΜ
 Κινδυνεύουν να ανακληθούν οι άδειες των Παιδικών Σταθμών!

 Την παράταση προθεσμιών έως 31/12/2019 για την προσκόμιση πιστοποιητικών πυρασφάλειας των πέντε παιδικών σταθμών του Δήμου Πύργου  προκειμένου να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας τους, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, καθώς η προθεσμία έληξε χθες, κάτι που σημαίνει πως οι άδειες θα ανακληθούν!

 

Η επιστολή στάλθηκε επίσης στον Δήμαρχο Πύργου, τον Γ.Γ. του Δήμου, τον Υπεύθυνο Παιδικών Σταθμών, τη Δ/νση Κοιν.Προστασίας & Υγείας και κοινοποιήθηκε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πύργου και την ΠΟΕ-ΟΤΑ και έχει ως εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Σας κάνουμε γνωστό ότι στις 31/7/2019 λήγει η προθεσμία για την προσκόμιση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας. Σύμφωνα με τις παρ.2 και 3 του άρθρου 102 του Ν.4604/2019 σε περίπτωση μη προσκόμισης των ανωτέρω πιστοποιητικών ανακαλούνται οι άδειες που έχουν εκδοθεί.

          Σας γνωρίζουμε ότι το τμήμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, είναι ενταγμένο από το έτος 2013-2014 έως και το έτος 2018-2019 στην Δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.  Α.Ε. «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» και εργάζονται δώδεκα (12) άτομα προσωπικό μέσω αυτής, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, αφού το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί.

         Παρ’ όλες τις ενοχλήσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια και με τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στους Παιδικούς Σταθμούς η Δημοτική Αρχή δεν έχει συμμορφωθεί ως όφειλε στις νέες προδιαγραφές ασφάλειας και κτιριακών υποδομών όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (99/2017). Δείχνοντας πρωτοφανή αδιαφορία παρ’ όλο που εκατοντάδες οικογένειές που έχουν μικρά παιδιά θα βρεθούν σε αδιέξοδο και αφ’ ετέρου οι εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως αδύνατο μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να συμμορφωθεί ο Δήμος με τις νέες προϋποθέσεις. Οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών πυρασφάλειας και είναι εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να βρεθεί στην ίδια περιοχή άλλο κατάλληλο οίκημα. Ενώ 103 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα πήραν παράταση προθεσμίας έως 31/12/2019 ο Δήμος Πύργου όπως πάντα τελευταίος υπέβαλε έγγραφο στις 15/7/2019 (αρ.πρωτ. 19275) και ζητάει και αυτός παράταση καθώς εκκρεμεί η ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό για την διεκπεραίωση των απαραίτητων μελετών και εργασιών.

           Κ. Υπουργέ,

           Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε το αίτημα του Δήμου μας για παράταση προθεσμιών έως 31/12/2019 για την προσκόμιση πιστοποιητικών πυρασφάλειας των πέντε παιδικών σταθμών του Δήμου μας προκειμένου να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας τους και να συνεχιστεί η ένταξη στην Δράση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

          Η μη ένταξη στην ανωτέρω δράση της ΕΕΤΑΑ συνεπάγεται την παύση λειτουργίας των δομών αυτών και την απόλυση του προσωπικού ΙΔΟΧ (12 εργαζόμενων) μέσω ΕΣΠΑ, με ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος.

          Καλούμε την Δημοτική Αρχή, τους Βουλευτές του Νομού, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο Τάκη, έστω και στην ύστατη ώρα να ενδιαφερθούν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα . Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο.

 

 

                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                        ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ».

                                                                    

                                          

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019