Κίνδυνος στο δρόμο με τις …λεύκες!

Στην Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας

Κίνδυνος στο δρόμο με τις …λεύκες!

Απρίλιος 16, 2018 10:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Κίνδυνος στο δρόμο με τις …λεύκες!
Αναγκαία  η λήψη μέτρων μετά την εκρίζωση δέντρων που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες…
 
Ανησυχία προκάλεσε  στους κατοίκους πλησίον της Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας,  η εκρίζωση  δέντρων που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα  στο ύψος του Πελοπίου.
Το ευτύχημα είναι πως  τα δέντρα (λεύκες)  δεν έπεσαν εντός του πολυσύχναστου δρόμου, αλλά λόγω της φοράς του αέρα βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση, σε κοντινή απόσταση με τη διασταύρωση  του Πελοπίου.
Ωστόσο το θέμα αυτό έρχεται στην επικαιρότητα κάθε φορά που πνέουν ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα δέντρα κατά μήκος της Ε.Ο. έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, με συνέπεια να είναι πάντα ορατός ο κίνδυνος  για τη θραύση κλαδιών ή την εκρίζωσή τους.
Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια ξανά στη διασταύρωση Πελοπίου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα χωρίς ευτυχώς τραυματισμό,  όταν στη διάρκεια ανεμοστρόβιλου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεσμένο δέντρο!
 
 protinews
Σαν λύση προτείνεται από κατοίκους και τοπικούς φορείς, το κατάλληλο  κλάδεμα των δέντρων προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους, χωρίς ωστόσο να χαθεί σε μεγάλο βαθμό και η αισθητική που προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες προς την Αρχ. Ολυμπία.
Ταυτόχρονα  στο ίδιο οδικό τμήμα υπάρχουν και αρκετά ξεραμένα δέντρα δίπλα από το οδόστρωμα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα.
Απαιτείται  συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος,  δεδομένου ότι  τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον πολύ συχνά και η πρόληψη είναι αυτή που πάντα σώζει ζωές…
 
protinews
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου