Κινητοποιήσεις από Δευτέρα εάν συνεχιστούν τα ίδια…

Έκτακτη Γ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Κινητοποιήσεις από Δευτέρα εάν συνεχιστούν τα ίδια…

Ιούλιος 18, 2019 06:00 ΜΜ
Κινητοποιήσεις από Δευτέρα εάν συνεχιστούν τα ίδια…
Σ. Σωτηρόπουλος:  «Μπορεί να γίνει διαχωρισμός των περιστατικών ούτως ώστε να μπορέσουν και οι τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες να απαλύνουν τον πόνο του ασθενή»
 
 
Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
 
Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη μετακίνηση παθολόγων στον Πύργο. Στη Συνέλευση όπου συμμετείχαν και οι φορείς της πόλης, αποφασίστηκε πως μέχρι και αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει το πότε θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ραντεβού το οποίο έχουν αναλάβει να κλείσουν οι νέοι βουλευτές καθώς και ο Γιάννης Λυμπέρη. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε τη Δευτέρα σε νέα Γενική Συνέλευση θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις.
 
«Ο Πύργος δε φτάνει για όλη την Ηλεία»
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του: «Πραγματοποιούμε έκτακτη Γ.Σ. κατόπιν των εξελίξεων που έχουμε με τη Διοίκηση του Γ/Ν Ηλείας με τα «εντέλλεσθε» περί εφημέρευσης των παθολόγων. Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Είχαμε από καιρό ενημερώσει όσους διεκδικούσαν θώκους εξουσίας στις εκλογές που πέρασαν ότι θα γίνει επιθετική ενεργεία από τη μεριά της απερχόμενης Διοίκησης. Είχαμε ενημερώσει τον κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου που κατάγεται από την Αμαλιάδα και είναι κυβερνητικός πλέον βουλευτής, καθώς και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευση, για το δίκαιο αίτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η εμετική και εμμονική αντιπαράθεση με τη Διοίκηση του Γ/Ν Ηλείας επιτέλους πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον Πύργο, διεκδικούμε μία αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, με το προσωπικό μας, που πρέπει να επιστρέψει από τον Πύργο, ούτως ώστε να παίξουμε τον ρόλο που μας αξίζει στην επόμενη περίοδο. Για αυτό τον λόγο ζητάμε από τη νέα πολιτική ηγεσία μέσω των τοπικών βουλευτών και των αυτοδιοικητών παραγόντων ραντεβού με τη νέα ηγεσία για να διευκρινιστεί τι σκοπεύουν να κάνουν με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Έχουμε πλάνο λειτουργία πέρα από τις μεμψιμοιρίες και τις εχθρότητες, σε συνεννόηση με όλες τις βαθμίδες και τα Κέντρα Υγείας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Ηλεία πολίτη. Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να αναλογιστείτε και να ρωτήσετε ανθρώπους που το τελευταίο διάστημα έγιναν λήπτες υπηρεσιών υγείας στον Πύργο και ειδικά στην Παθολογική Κλινική, για την ταλαιπωρία από τη μεγάλη αναμονή στα εξωτερική ιατρεία, την ταλαιπωρία απ’ τη μεγάλη αναμονή στα ΤΕΠ και την εύρεση κρεβατιού στην Παθολογική Κλινική. Εμείς εκεί στεκόμαστε και όλα όσα ακούμε για ποσοστά, για συγχωνεύσεις κτλ, τα αφήνουμε πίσω. Ο Πύργος δε φτάνει για όλη την Ηλεία. Ένα Νοσοκομείο δεν είναι το ζητούμενο. Έχουμε τρία Νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να δουλέψουν για να έχει ο κόσμος στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Τα περιστατικά άλλοτε είναι χρόνια, άλλοτε είναι έκτακτα και άλλοτε είναι σοβαρά. Μπορεί να γίνει διαχωρισμός των περιστατικών ούτως ώστε να μπορέσουν και οι τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες να απαλύνουν τον πόνο του ασθενή. Είναι αδιανόητο όσοι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Πύργου να αντιμετωπίζουν αυτή την ταλαιπωρία. Και σε αυτούς δίνουμε λόγο.
Σήμερα υπάρχει παθολογική κλινική στην Αμαλιάδα. Υπάρχει παθολόγος που βλέπει τα περιστατικά, αλλά δεν νοσηλεύει. Κάνω έκκληση ότι δεσμευτούν στο υπουργείο, αυτό να υλοποιηθεί, γιατί έχουμε υποσχέσεις οι οποίες στο τέλος δεν τηρούνται». 
 
Share this:
Tags:

-

-