Κλειστή και σήμερα η μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης στην Τριανταφυλλιά

Σοβαρά τα προβλήματα από το χιονιά στο δήμο Ήλιδας

Κλειστή και σήμερα η μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης στην Τριανταφυλλιά

Ιανουάριος 11, 2017 07:32 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Γιάλπας
Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, από τον χιονιά και ο δήμος Ήλιδας, αφού πέρα από τις δυσκολίες στην μετακίνηση των οχημάτων στις ημειορινές περιοχές, δεν λειτουργεί από το πρωί της Τρίτης έως και σήμερα η μηχανική διαλογή των απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά ενώ και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Πηνεία. 
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Κινητής Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Ν. Ηλείας στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος & Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρος Τζουλάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος ΔΙΠΕΧΩ, Τμήμα Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κα Ελένη Σπυράκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την αυτοψία τους στο χώρο διαπίστωσαν ότι ο δρόμος που οδηγεί από την είσοδο (πλάστιγγα της Κινητής Μονάδας έως την εγκατάσταση της μηχανικής διαλογής & κομποστοποίησης των απορριμμάτων) δεν ήταν προσβάσιμος για τα οχήματα – απορριμματοφόρα των Δήμων, καθώς η ποσότητα του χιονιού που έπεσε τη νύχτα είχε καλύψει το οδόστρωμα και την Κινητή Μονάδα.
Επιπλέον και ο ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμμάτων) είχε καλυφθεί από χιόνι και δεν ήταν δυνατή η εναπόθεση των υπολειμμάτων της μηχανικής διαλογής.
Για τους ίδιους λόγους η Κινητή Μονάδα θα παραμείνει κλειστή και σήμερα ενώ πακαλούνται οι δημότες της Ηλείας για το 24ωρο που δεν θα πραγματοποιείται η αποκομιδή να κρατούν τα απορρίμματα στις οικείες τους.  
 
Κλειστά σχολεία 
Με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και της ανάγκης προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν για τρίτη ημέρα κλειστά είναι: το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σιμόπουλου, το δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εφύρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σιμόπουλου.
Στα ανωτέρω σχολεία φιλοξενούνται μαθητές από τις τοπικές κοινότητες: Αγραπιδοχωρίου, Ανθώνος, Αυγής, Βελανιδίου, Βουλιαγμένης, Εφύρας, Κάμπου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Μαζαρακίου, Οινόης, Ροδιάς , Σιμοπούλου, Σκλίβα.
 
Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου