Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πτυχιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ

Ενόψει της λήξης των συμβάσεων στις 21 Γενάρη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πτυχιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ

Ιανουάριος 16, 2020 02:00 ΜΜ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πτυχιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους , ενόψει των επερχόμενων απολύσεων  στις 21 Ιανουαρίου, θα γίνει την ερχόμενη  Κυριακή 19/01 από τους Εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ώρα 13:00 στο Σύνταγμα.
Πρόκειται για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, μεταξύ των οποίων δεκάδες υπηρετούν και στην Ηλεία, οι οποίοι βρίσκονται  σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους και καλούν  όλους τους συμβασιούχους που είτε δουλεύουν με κάποιο πρόγραμμα, είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και βιώνουν τη συνεχή εργασιακή ανασφάλεια, σε κοινή κινητοποίηση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. 
Την Τετάρτη 22/01 εξάλλου θα προχωρήσουν σε πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία στις 12.00 στα Προπύλαια, ενώ συγχρόνως επιδιώκουν  η Τρίτη 21/01 να είναι μέρα στάσης εργασίας για όλους τους συμβασιούχους του προγράμματος  και η Τετάρτη 22/01 να είναι μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας. «Καλούμε τους εργαζόμενους/ες του προγράμματος να προχωρήσουν και σε κατά τόπους δράσης ενημέρωσης και αγώνα. Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, ομοσπονδίες και φορείς να αγωνιστούν μαζί μας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα. Δε σταματάμε, δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με όπλο μας την απεργία! Διεκδικούμε  άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό, άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους,  να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ., μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στελέχωση των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό»  αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το  Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
 
Share this:
Tags:

-

-