«Κοινό μυστικό» η πορνεία στον κόμβο της Φιλοθέης!

Επιβεβαιώνεται το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ»

«Κοινό μυστικό» η πορνεία στον κόμβο της Φιλοθέης!

Αύγουστος 11, 2018 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Κοινό μυστικό» η πορνεία στον κόμβο της Φιλοθέης!

 

«Κοινό μυστικό»  αποτελεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και  αρχές η απαράδεκτη  κατάσταση που επικρατεί στον κόμβο της Φιλοθέης Πύργου, όπου κυριολεκτικά οργιάζουν η πορνεία, η επαιτεία,  οι επιθέσεις εις βάρος διερχόμενων και πολλές ακόμη άνομες πράξεις!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το χθεσινό πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της «ΠΡΩΤΗΣ», σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην πολυσύχναστη είσοδο της πρωτεύουσας του Νομού, μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων επισκεπτών, που «μεταφέρουν»  την εικόνα της ντροπής στα πέρατα του κόσμου…

Εκ  μέρους  της Αστυνομίας επιβεβαιώνεται  το ρεπορτάζ  σχετικά με τα  πολλαπλά κρούσματα πορνείας στην περιοχή, από άτομα  που είναι ήδη γνωστά στις αρχές για την εν λόγω άνομη «δράση» τους!

Όπως τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Σωτ. Παπασωτηρίου, σε πολύ μεγάλο  ποσοστό  γίνονται πράξεις  πορνείας στο συγκεκριμένο σημείο, αφού δεν υπάρχει άλλος λόγος  για να σταματήσει κάποιος στον παράδρομο που υπάρχει εκεί…

«Εμείς σαν Αστυνομία κάνουμε διαρκείς  ελέγχους  και είναι   γνωστά τα άτομα  που  σταματούν εκεί,  για να κάνουν  αυτή τη δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος λόγος για να σταματήσει κάποιος στο σημείο και πιστεύω ότι πάνω από 90% είναι για τέτοιες υποθέσεις…» τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής.

Ακόμα επεσήμανε ότι και σε κάποια σημεία στην πόλη του Πύργου γίνονται  ανάλογες  πράξεις, που βέβαια είναι γνωστές στους περισσότερους κατοίκους, αλλά στον κόμβο της Φιλοθέης τα πράγματα είναι πιο πολύ… εξόφθαλμα!

«Μακάρι για εμάς να υπήρχε ένα κέντρο που θα μπορούσε να μαζέψει αυτά τα μικρά παιδιά,  τα οποία  σε καθημερινή βάση προσπαθούν να ζήσουν παραβατικά. Ήδη έχω μιλήσει με το διοικητή της Ασφάλειας για να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της πορνείας. Εμείς έχουμε τύχει και σε περιπτώσεις  που μας λένε,   τι πειράζει φίλοι μου είναι! Είναι δύσκολη περίπτωση  όταν σε οποιοδήποτε αδίκημα υπάρχει συνεργασία μεταξύ  θύματος και θύτη» τόνισε ο κ. Παπασωτηρίου.

Εκ μέρους της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι υπάρχει διαρκής αστυνόμευση στην περιοχή, ακόμα και με τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά ειδικά αυτή την εποχή τα πράγματα δυσχεραίνουν λόγω  των πολλαπλών αντικειμένων που υπάρχουν στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. (εκδηλώσεις, κρουαζιέρα, ηχορύπανση, περιστατικά κ.α.).

Βαθύτερες διαστάσεις

Το μείζον αυτό πρόβλημα ωστόσο  έχει  πολύ βαθύτερες διαστάσεις, πέρα από την αστυνόμευση που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται ανεπαρκής για να σταματήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα πλησίον του κόμβου Φιλοθέης!

Εκτός από το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός για την παραχώρηση χώρου  φιλοξενίας των ταλαιπωρημένων παιδιών, τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια πέρα από κάποιες προτάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς,  δεν μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος, επιρρίπτοντας   εκατέρωθεν τις ευθύνες που υπάρχουν  για τους Ρομά στον κόμβο της Φιλοθέης.

Απούσα επίσης είναι και η πολιτεία και ειδικά οι βουλευτές του Νομού, που …αποφεύγουν (για ευνόητους λόγους) να ασχοληθούν με το γενικότερο φαινόμενο  των εξαθλιωμένων  αυτών ανθρώπων, που πλέον αποτελούν «πληγή» για τη κοινωνία!

Από την πλευρά τους εξάλλου και οι υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (λ.χ. Εισαγγελία) φαίνεται πως δεν έχουν διερευνήσει σε βάθος το σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας αλλά και εγκληματικότητας (λόγω των επιθέσεων σε  διερχόμενους), που ενδημεί στην είσοδο του Πύργου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση, με θύματα κυρίως  μικρά παιδιά και εφήβους, που αναγκάζονται να οδηγούνται σε ακραίες  πράξεις και συμπεριφορές, οι οποίες   κανονικά θα έπρεπε να έχουν «απομονωθεί» από  το κοινωνικό σύνολο…

 

Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου