Κοινός στόχος η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου

Εντάσεις και αντιπαραθέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινός στόχος η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου

Ιούλιος 11, 2020 07:32 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Κοινός στόχος η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου

 

 

 

 

Κραυγή αγωνίας αναφορικά με την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, εκφράστηκε  στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου επιρρίφθηκαν ευθύνες στην πολιτεία για τη μη πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης για το προ ημερήσιας διάταξης θέμα του Νοσοκομείου Πύργου, όπου δεν έλειψαν εντάσεις και αντιπαραθέσεις, μπήκε η παθολογική κλινική η οποία  παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις  ιατρών.

Αρχικά στη συνεδρίαση υπήρξαν τοποθετήσεις, τόσο από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας κ. Νίκο Κατσαρό, όσο και από την πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου  κ. Θεοδώρα Νικολοπούλου.

Ο κ. Κατσαρός  εξέφρασε την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, λέγοντας πως ο σύλλογος έχει κάνει επαφές με τους βουλευτές του Νομού που δεν έχουν αποδώσει.

Από την πλευρά της η  κ. Νικολοπούλου  εξέφρασε απογοήτευση, γιατί όπως είπε δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη ιατρών στο Νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, ενώ συγχρόνως δήλωσε ότι οι παθολόγοι είναι πλέον λιγότεροι στο ίδρυμα, τη στιγμή που κανένας ιατρός δεν θέλει να έλθει στην περιοχή…

Ακόμα η κ. Νικολοπούλου τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα, είναι η λειτουργία μιας παθολογικής κλινικής στο Νομό, κάτι που όμως  αποτελεί θέμα αποφάσεων των αρμοδίων φορέων.

Λαμβάνοντας εξάλλου το λόγο ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος,  ανέφερε πως «θα πρέπει να απαιτήσουμε από την πολιτεία να παρέμβει προκειμένου να έλθουν ιατροί», ενώ αναφορικά με την πρόταση για τη λειτουργία μιας παθολογικής κλινικής, εξέφρασε την ανάγκη να μην υπάρξουν νέες τοπικιστικές ακρότητες…

Ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε λόγο για «έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών», επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα των εφημεριών υπάρχει και στις άλλες κλινικές  του Νοσοκομείου, με εξαίρεση την καρδιολογική, ΜΕΘ και χειρουργική.

Εξουσιοδότηση

Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ο κ. Γιώργος Ανδριόλας  δήλωσε ότι από τα τέλη του  προηγούμενου έτους ο δήμαρχος Πύργου έχει την εξουσιοδότηση του σώματος για την επίλυση του προβλήματος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι στη συζήτηση θα έπρεπε να συμμετέχουν  ο διοικητής του Νοσοκομείου και διευθυντής της παθολογικής, οι οποίοι δεν εκλήθησαν.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Πύργου, αυτό δεν έγινε διότι επρόκειτο για ενημερωτική συζήτηση αιρετών, ενώ θα κληθούν εφόσον χρειαστεί στο προσεχές μέλλον.

Επίσης ο επικεφαλής παράταξης κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος έθεσε το ερώτημα  εάν δύναται το υπουργείο μέσα από τις 3500 προσλήψεις που έγιναν πανελλαδικά, να στείλει δύο παθολόγους στο Νοσοκομείο Πύργου, με τη διαδικασία του εντέλλεσθε.

Ένταση εξάλλου προκλήθηκε  όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικ. Θεοδώρου αμφισβήτησε τις συναντήσεις του δημάρχου με τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας,  για να απαντήσει ο τελευταίος ότι έχουν γίνει τρεις φορές (συναντήσεις) με την ηγεσία του υπουργείου και πολλές φορές με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον επικεφαλής του Νοσοκομείου Πύργου.

Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Θεοδώρου πως «είσαι συνειδητός ψεύτης ή δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου», ενώ στη συνέχεια με έντονο τόνο παρουσίασε στο σώμα και τις φωτογραφίες από τις συναντήσεις  με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας.

Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής παράταξης κ. Στάθης Καννής τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με σκοπό τη λειτουργία μιας πλήρους παθολογικής κλινικής στον Πύργο και άλλων στην Αμαλιάδα, προκειμένου να μην αισθάνεται η τελευταία αδικημένη.

Σε παρέμβασή του εξάλλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής είπε πως εφόσον δεν κινητοποιηθεί ο κόσμος δεν θα γίνει τίποτα, ενώ ο κ. Χρ. Γιάνναρος υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει άμεσα μια ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων που όλοι έχουν ανάγκη το Νοσοκομείο.

Τέλος ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος τόνισε ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις που έχει προτείνει ο δήμαρχος Πύργου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να τεθεί το πλαίσιο που αυτές πρέπει να γίνουν.

Η συνεδρίαση εξάλλου συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με τα ζητήματα των ΤΕΦΑΑ, τα ΣΧΟΟΑΠ, την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΠ από το δήμο κ.α.

 

Share this:
Tags:

-

-