Κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης το Μάρτη αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών της δευτεροβάθμιας

Κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης το Μάρτη αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Φεβρουάριος 28, 2019 09:40 ΠΜ
Κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης το Μάρτη αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Έως τις αρχές Απριλίου θα συνεχιστεί η επιδημία της γρίπης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο πρόεδρος το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε ότι το φαινόμενο θα παραμείνει σε έξαρση τον Μάρτιο, με τα κρούσματα να συνεχίζονται και τον Απρίλιο!
Στην πρόβλεψη ότι η επιδημία της γρίπης θα συνεχιστεί έως τις αρχές Απριλίου αλλά κυρίως ότι κάποιοι συμπολίτες μας ασθενείς «δεν θα τα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα» προχώρησε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
 «Φαίνεται ότι πλησιάζουμε στη κορύφωση της επιδημίας... αλλά και στις αρχές Απριλίου θα υπάρξουν περιστατικά γρίπης και δυστυχώς θα υπάρξουν συμπολίτες μας που δεν θα τα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόζενμπεργκ.
Παράλληλα δήλωσε πως 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο, ωστόσο η χώρα μας όπως και όλη η Ευρώπη με εξαίρεση τη Μεγάλη Βρετανία δεν έχει πιάσει τον επιθυμητό στόχο. 
Διευκρίνισε ότι το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου είναι στο 70% ενώ ένα άλλο 30% μπορεί να νοσήσει αλλά ηπιότερα και χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του προς όλες τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διευκρινίζει ότι οι απουσίες των μαθητών (γυμνασίων και λυκείων) που οφείλονται στη γρίπη δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν.
Με διευκρινιστική εγκύκλιο, σημειώνεται επίσης ότι η λήξη της εφαρμογής της εγκυκλίου -που καθόριζε τη μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω γρίπης- θα οριστεί με νεότερη εγκύκλιο.
Μέχρι στιγμής σε γυμνάσια – λύκεια της Ηλείας δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα από κρούσματα γρίπης σε μαθητές .
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου