Κουνουπέλι SOS!

Λίγο καιρό μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Κουνουπέλι SOS!

Ιούλιος 12, 2019 07:10 ΠΜ
Κουνουπέλι SOS!

 Ούτε τρεις μήνες δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Κουνουπέλι, στο δάσος της Στροφυλιάς. Στις 3 Απριλίου η Ηλεία έχασε εκατοντάδες στρέμματα φυσικής ομορφιάς και υποτίθεται πως μετά από αυτό το συμβάν θα λαμβάνονταν μέτρα προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή. Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι εικόνες, όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για διευκολύνουμε την πρόκληση και την εξάπλωση πυρκαγιάς.

Ο δρόμος που οδηγεί από τη Νέα Μανολάδα στο Κουνουπέλι είναι γεμάτος από κάθε λογής σκουπίδια! Πλαστικό, χαρτί, ξύλο, οργανικά απορρίμματα, ακόμα και ένα κοτέτσι (!) βρίσκονται στο πλάι του δρόμου, λίγα μόλις μέτρα πριν από την Α’ Ζώνη του προστατευόμενου δάσους! Μία γνώριμη, δυστυχώς, εικόνα για τις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η εικόνα είναι όχι μόνο αποκρουστική, αλλά και προκλητική ύστερα από την οικολογική καταστροφή που συνέβη στις 3 Απριλίου, στο Κουνουπέλι.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό, ο δρόμος εντός του δάσους είναι πολύ στενός και γεμάτος λακκούβες, σχεδόν απαγορευτικός για τη διέλευση οποιοδήποτε πυροσβεστικού οχήματος! Επίσης, εντός της Α’ Ζώνης υπάρχουν ακαθάριστα ξερά χόρτα, ακόμα και δίπλα στην περιοχή από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στις 3 Απριλίου!

Η «ΠΡΩΤΗ» σήμερα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ελπίζουμε να καθαριστεί άμεσα αυτό το προκλητικό… «προσάναμμα».

protinews 

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

protinews

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019