Κρούσμα κορωνοϊού σε ιατρό του Νοσοκομείου

Στον Πύργο

Κρούσμα κορωνοϊού σε ιατρό του Νοσοκομείου

Μάρτιος 26, 2020 09:00 ΠΜ
Κρούσμα κορωνοϊού σε ιατρό του Νοσοκομείου
Έλαβε εντολή για κατ’ οίκον περιορισμό
 
Κρούσμα κορωνοϊού  παρουσιάστηκε σε ιατρό του Νοσοκομείου Πύργου, που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα από την περασμένη Κυριακή.
Ο  εργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε  για τον κορωνοϊό αποδείχτηκε   θετικός και εν συνεχεία η ιατρός μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  του Ρίου Πατρών, απ’ όπου λόγω και των ελαφρών συμπτωμάτων  της νόσου, έλαβε εντολές προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της σε καθεστώς καραντίνας.
Σε ιχνηλάτηση για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, βρίσκονται εξάλλου και όσοι το τελευταίο διάστημα ήλθαν σε επαφή με την ιατρό του Νοσοκομείου Πύργου, μεταξύ των οποίων είναι συνάδελφοί της, ασθενείς κ.α.
Στο μεταξύ λόγω απουσίας της κατάλληλης υποδομής καθώς και προσωπικού,  δεν κατέστη δυνατή η  εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου  μηχανήματος  ελέγχου ύποπτων περιστατικών για κορωνοϊό, το οποίο αποτέλεσε χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, με επικεφαλής το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλο,  προσανατολίζεται στην  προμήθεια αναγκαίου τεχνικού υλικού (αναπνευστήρες κλπ.), με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη της ΜΕΘ που δημιουργήθηκε στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου, αποκλειστικά για  την περίθαλψη σοβαρών κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Share this:
Tags:

-

-