Κυρίαρχα ζητήματα η στέγαση των κατοίκων και τα ακατάλληλα σχολεία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΔΑΕΦΚ στην Ανδραβίδα

Κυρίαρχα ζητήματα η στέγαση των κατοίκων και τα ακατάλληλα σχολεία

Ιούνιος 11, 2019 09:00 ΠΜ
Κυρίαρχα ζητήματα η στέγαση των κατοίκων και τα ακατάλληλα σχολεία
Με την Ανδραβίδα να συνεχίζει να μετρά τις πληγές που της έχει αφήσει ο εγκέλαδος, το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), συνεχίζει τους ελέγχους σε σπίτια και καταστήματα.
Στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχουν κατατεθεί περίπου 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν την Ανδραβίδα. Μέχρι στιγμής το κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε περίπου 200 ελέγχους. Ενδεικτικό είναι πως στα πρώτα 100 σπίτια και καταστήματα που ελέχθησαν κρίθηκαν ακατάλληλα τα 30.
Όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα με τη στέγαση των κατοίκων που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε παλιές κατοικίες. 
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε δεν έχουν αποσταλεί ακόμα οι επίσημες αυτοψίες της ΚΤΥΠ για τα σχολικά κτίρια. Υπενθυμίζουμε πως ήδη τρία σχολικά συγκροτήματα έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς (Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας ,Γυμνάσιο Ανδραβίδας και Γυμνάσιο Νεοχωρίου)και αρκετά άλλα έχουν ζημιές.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019