«Μάχη» για τα αποτελέσματα

Επί ποδός βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο Ηλείας για τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής

«Μάχη» για τα αποτελέσματα

Μάιος 29, 2019 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Μάχη» για τα αποτελέσματα

 

«Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι εργαζόμενοι  στο Πρωτοδικείο Ηλείας, για την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων από τις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου.

Σε πρώτη φάση στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες , ενόψει και των επαναληπτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Εν συνεχεία εξάλλου θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους εκατοντάδες υποψηφίους, κάτι που είναι αρκετά χρονοβόρο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων του Πρωτοδικείου πιθανότατα να διαρκέσει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα!

Ωστόσο οι υπάλληλοι  του Πρωτοδικείου Ηλείας εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

 

Οι ενστάσεις

Από την άλλη πλευρά εξάλλου κινητικότητα παρατηρείται όσον αφορά και το θέμα των ενστάσεων  από δημοτικούς συνδυασμούς αλλά και υποψηφίους  σε τοπικές κοινότητες.

Ένσταση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών, από την παράταξη Ενωτική Δημιουργία του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, αφού για μόλις για 15 ψήφους δεν αναδείχτηκε νικήτρια  στις εκλογές.

Σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν ψηφοδέλτια σε διαφορετικές κάλπες από τις δημοτικές, κάτι που ωστόσο αποτελεί ευθύνη των εφορευτικών επιτροπών…

Αντικείμενο εξέτασης στο Πρωτοδικείο Πύργου έγινε χθες εξάλλου και το θέμα ψηφοδελτίου με δύο σταυρούς  στο εκλογικό τμήμα της Τ.Κ. Πουρναρίου Αρχ. Ολυμπίας, το οποίο φέρνει ισόπαλους δύο υποψηφίους προέδρους οι οποίοι τελικά θα κριθούν …με κλήρωση, αφού η σχετική νομοθεσία δεν κρίνει άκυρο το εν λόγω ψηφοδέλτιο!

 

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019