«Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού»

Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας

«Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού»

Μάρτιος 09, 2019 04:30 ΜΜ
«Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού»
Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνη και το Δίκτυο Μαιών
Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» καθώς και τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών συνεργασίας της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας με το «Δίκτυο Μαιών Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Ν. Ηλείας & Κέντρου Υγείας Γαστούνης, το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης συνδιοργάνωσε και υλοποίησε με τους παραπάνω δύο φορείς την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού» στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Τον συντονισμό πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας, που άνοιξε την εκδήλωση, παρουσιάζοντας συνολικά το έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών. Το δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και υπεύθυνος για το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών κος. Ανδρέας Μίγκος , κάνοντας μια σύντομη παρέμβαση καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας κος. Ρετουνιώτης Χρήστος, στον οποίο ανήκε και η πρωτοβουλία τόσο για την σημερινή εκδήλωση, όσο και για την έναρξη - από το 2015 - της μόνιμης συνεργασίας με το Δίκτυο Μαιών, χάρη στην οποία οι γυναίκες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα σε τακτική μηνιαία βάση να πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από τις μαίες κα. Τσερεμέ Αρετή και Γκάμαρη Σοφία, μέλη του Δικτύου Μαιών. Αμέσως μετά ακολούθησε δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (εξέταση test-pap) για τις γυναίκες της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. 
Αξίζει να αναφερθούν ευχαριστίες για την συμβολή και τη εθελοντική συνολική προσφορά της στην κα. Αλμπάνη Δήμητρα, η οποία στηρίζει έμπρακτα επί σειρά ετών τόσο τις δράσεις του Δικτύου Μαιών όσο και του Κέντρου Κοινότητας, καθώς επίσης και την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βάρδας για τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Ευχαριστίες επίσης να αναφερθούν στις τοπικές επιχειρήσεις: Ανθοπωλείο ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ - Νίκη Σπατιώτη, Ανθοπωλείο Μπακογιάννη Λόλα, Ζαχαροπλαστείο "MERCI" Παναγιωτόπουλος Κώστας, Ζαχαροπλαστείο "ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ" Κατσανάκη Αθηνά.
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου