Με 90 και πλέον αθλητές ο διεθνής αγώνας τοξοβολίας “LEPANTO TFG ARCHERY 2018”

Με 90 και πλέον αθλητές ο διεθνής αγώνας τοξοβολίας “LEPANTO TFG ARCHERY 2018”

Οκτώβριος 11, 2018 09:00 ΠΜ
Με 90 και πλέον αθλητές ο διεθνής αγώνας τοξοβολίας “LEPANTO TFG ARCHERY 2018”
Ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία “LEPANTO TFG ARCHERY 2018”  διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας Ναυπάκτου 1571.
protinews
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Κυριακής,  περιφερειακά στο δάσος του ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου καθώς και στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης, με τους 90 και πλέον αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να βαθμολογούνται για την ευστοχία τους σ’ ένα αγώνα πεδίου TFG, όπως ονομάζεται.
protinews
Η τοξοβολία πεδίου προέρχεται από το κυνήγι με τόξο, μόνο που αντί για ζώα, οι τοξότες στοχεύουν σε τεχνητούς στόχους διαφόρων αποστάσεων και μεγέθους. Οι τοξότες κινούνται σε ομάδες, συνήθως των τεσσάρων, περπατώντας από στόχο σε στόχο σε προκαθορισμένη πορεία μέσα σε δάση ή θαμνώδεις περιοχές όπου συναντάνε αριθμημένα σημεία βολής. Από εκεί ρίχνουν σε στόχους που βρίσκονται σε γνωστές ή άγνωστες αποστάσεις, συνήθως μεταξύ 8μ και 60μ.
protinews
Η τοξοβολία πεδίου γίνεται με διάφορα στύλ που όλα προσφέρουν στους αγωνιζόμενους την ίδια πρόκληση και αμείωτο ενδιαφέρον.
Κάθε στόχος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όπως κλίση εδάφους, σκιές, κλαδιά κλπ. Ο κάθε τοξότης για τον κάθε στόχο πρέπει να αναπτύξει την δική του τεχνική για να έχει αποτέλεσμα - το ένστικτο παίζει σημαντικό ρόλο.
 
protinews
 
Στους αγώνες έλαβε μέρος και το στέλεχος της Μηχανογραφικής Πάτρας Παναγιώτης Κόρδας με την ομάδα Glafkos archery and shooting team
 
Share this:
Tags:

-

-