Με προσδοκίες για το μέλλον…

Συγκινητική η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Με προσδοκίες για το μέλλον…

Δεκέμβριος 31, 2018 08:30 ΠΜ
Με προσδοκίες για το μέλλον…
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ» στο δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ
Ένα ευφάνταστο καλλιτεχνικό γεγονός γεννήθηκε από τις «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ», στην συναυλία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στο πλημμυρισμένο από κόσμο και γιορτινή ατμόσφαιρα, δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος και Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκ μέρους του Δ.Σ., της Καλλιτεχνικής Δ/νσης και του προσωπικού, και αναφέρθηκε στον σημαντικό παιδευτικό ρόλο του Ωδείου και στην ανταπόκρισή του, με την επιθυμία και την προσδοκία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του να  μετεξελιχθεί σε μία συναυλία προσφορά για την πόλη του Πύργου,  με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στα μουσικά δρώμενα.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη εκ μέρους του Μουσικού Συλλόγου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας  κ.κ. Γερμανό, που στηρίζει έμπρακτα το δημιουργικό έργο του Ωδείου, όλα αυτά τα χρόνια. 
Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον υπεύθυνο του Δημοτικού Οργανισμού Πύργου για την άψογη συνεργασία στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.
Ευχαριστίες απέδωσε στους χορηγούς της εκδήλωσης , τα Σ/Μ Τερζή, το Φωτογραφείο Μπερτσάτος, το Ανθοπωλείο Μοσχόπουλος, τη Γραφοτεχνική Α.Ε., τα Ξυλόγλυπτα - Αγιογραφίες Μπάστα, το Μπουκέτο Μπαλόνια, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας εφημερίδες Πατρίς, Πρωινή, Πρώτη, την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το site ODIGOS GR, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό VOX FM, τον επιχειρηματία Νίκο Κοροβέση, την ποτοποιία Camari του Σπύρου Κούτουλα, το ζαχαροπλαστείο Βέρροιος και τον Σωτήρη και Λεωνίδα Παναγόπουλο για την ηχοφωτιστική κάλυψη. 
Αναλυτικότερα η γιορτή ξεκίνησε με το θεατρικό παντομίμας από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι που παρουσίασε «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα στη βουβή πολιτεία», βασισμένο στο κλασσικό αριστούργημα του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή-σκηνοθεσία Σταύρου Ρομποτή. 
Στην συνέχεια οι σπουδαστές του Ωδείου Διονύσιος Καραμάνης, Διονυσία Μπερτσάτου και Νεφέλη Πετροπούλου παρουσίασαν κλασσικά έργα με βιολί, πιάνο και κιθάρα αντίστοιχα και έδειξαν την σημαντική πρόοδό τους αντιπροσωπεύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής ικανότητας που παρέχουν οι μουσικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο.  
Ακολούθησε η νεοσύστατη χορωδία του Βυζαντινού εργαστηρίου υπό την διεύθυνση του Νικόλαου Παπαδημητρίου, με εορταστικούς ύμνους για τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Ευχάριστη νότα ήταν η παρουσίαση εξαιρετικών μελωδικών κομματιών σε πιάνο/φλάουτο από τους καθηγητές του Ωδείου Δώρα Ξένου & Στράτο Κοντέλη και πιάνου για τέσσερα χέρια από τις καθηγήτριες του Ωδείου Τζένη Λάγιου και  Μαρία Ασημακοπούλου. 
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εξαιρετική απόδοση εορταστικών κομματιών από τη mezzo soprano Ολίνα Παναγιωτακοπούλου υπό τη συνοδεία στο πιάνο της Μαρίας Ασημακοπούλου. Επίσης τη μαγική εκτέλεση της Σονάτας Νο2 του Rachmaninoff, από τον διπλωματούχο Ευστάθιο Παπαδιαμαντόπουλο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο πιάνο,  που ανέδειξε η περιοχή μας και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο με διεθνή αναγνώριση. 
Το εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα που ερμήνευσαν με τις όμορφες φωνές τους τα μέλη της Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας του Ωδείου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Καθηγήτριας Φωνητικής του Ωδείου Κατερίνας Ψαρρά. Τη Χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η Μαρία Ασημακοπούλου. Στο σαντούρι ήταν η Παναγιώτα Γεωργοπούλου. 
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακήρυξη σε επίτιμο Πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου  ΟΡΦΕΥΣ-Ωδείον Πύργου του κυρίου Παναγιώτη Δασιού, έγκριτου νομικού και διακεκριμένου συμπολίτη μας, αφού ανεγνώσθη η επιστολή ανακήρυξης και επιδόθηκε η τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεώργιο Γεωργόπουλο. Ο κύριος Δασιός ευχαρίστησε την Διοικητική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση για την τιμή που του επεφύλαξαν και εξέφρασε τις ευχές του για δημιουργική πορεία και εξέλιξη του Ωδείου στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Παναγόπουλος για να εξάρει την προσφορά του, τόνισε ότι πέραν των άλλων σημαντικών δράσεών του, ακόμη και το πιάνο που διαθέτει το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ βρίσκεται ως σήμερα στην θέση εκείνη κατόπιν ενεργειών του κυρίου Δασιού. 
Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο μουσικός, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Θοδωρής Παναγόπουλος.
Την άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Χριστίνα Σταλιά, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.  
Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, η αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Τίτα Τερζή, η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη, ο Πρόεδρος των συνταξιούχων τραπεζικών Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γιώργος Μαραγκός, ο επιχειρηματίας Νίκος Κοροβέσης με ενδιαφέρον για τα κοινά και τον πολιτισμό, η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Ιωάννα Τζουανοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, πλήθος αγαπημένων σπουδαστών, γονέων και φίλων  του Ωδείου. 
Το κοινό επιβράβευσε με το πιο θερμό του χειροκρότημα το ξεχωριστό και ποικίλο πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
Η βραδιά έκλεισε με την αποφώνηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Παναγόπουλου ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με Υγεία και Τύχη!  
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map