Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας

Στη Γαστούνη

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας

Δεκέμβριος 13, 2019 04:00 ΜΜ
Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας
Με μεγάλη συμμετοχή γυναικών πραγματοποιηθήκαν χθες στην Παναγία την Καθολική στη Γαστούνη, δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας που διοργάνωσαν ο Δήμος Πηνειού, το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, το Δίκτυο Μαιών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Όπως δήλωσε η τεχνολόγος ακτινολόγος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Καριώρη Βίβιαν: «Υπήρχε ανταπόκριση από τις γυναίκες. Ξεκινήσαμε από τις 9 το πρωί και τελειώσαμε στις 5 το απόγευμα. Εξετάστηκαν γυναίκες από 40 έως 70 ετών, και κάποιες από τις προϋποθέσεις ήταν να μην έχουν γίνει επεμβάσεις στους μαστούς της, να έχει περάσει ένα έτος από την προηγούμενη μαστογραφία  και να μην υπάρχει έμμηνος ρύση κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Εμείς ως τεχνολόγοι όταν εξετάζουμε τη γυναίκα, έχουμε εικόνα αλλά δεν θα πούμε κάτι στη γυναίκα γιατί δεν είμαστε ιατροί. Σε περίπου δύο μήνες βγαίνουν τα αποτελέσματα και τηλεφωνικά ενημερώνονται οι εξετασθείσες γυναίκες για το από πού θα τα παραλάβουν».
 Η κ. Βασιλική Δανίκα τεχνολόγος ακτινολόγος της Εθνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τόνισε: «Οι γυναίκες που εξετάζονται έχουν άγχος για το αποτέλεσμα και όχι για την διαδικασία της εξέτασης. Δυστυχώς όμως η επαρχία έχει τις δυσκολίες της γιατί στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν μαστογράφοι, τα ιδιωτικά είναι λίγα και φυσικά επί πληρωμή, άρα η κινητή μονάδα στην επαρχία κάνει έργο. Ο αριθμός που εξετάζονται σε μας στην κινητή μονάδα είναι 50 γυναίκες την ημέρα. Όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα οι μαστογραφίες εκτυπώνονται σε CD και πάνε σε γιατρό για διάγνωση».
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map