Μεγάλη Εβδομάδα… στην «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Νηστίσιμα και «μη» γεύματα

Μεγάλη Εβδομάδα… στην «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Απρίλιος 10, 2017 04:37 ΜΜ
Μεγάλη Εβδομάδα… στην «ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού. Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ. Εβδομάδα έφτασε. Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία (40ημέρες) και για κάποιους την έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα.

 Όπως και να έχει στο βασικό της σκελετό, σε διατροφικό επίπεδο, περιλαμβάνει αποχή από όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κάποιες μέρες ακόμα και από το λάδι (Μ. Παρασκευή).

 Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φτιάξετε απαραίτητα κάτι στο σπίτι για φαγητό, την Μεγάλη Εβδομάδα ή ακόμα και να ξεφύγετε από το εθιμοτυπικό τραπέζι του Μ. Σαββάτου, η εφημερίδα «Πρώτη» προτείνει να επισκέπτεται το ζεστό και φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» Μεγ. Αλεξάνδρου 11 Ξάνθου, στο Πύργος, που θα παραμείνει ανοιχτό όλη την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς επίσης και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και μετά την Ανάσταση κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο: 2621031040, κάντε ένα δώρο σε εσάς αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα «ρίχνοντας  το  λιγάκι έξω».

protinews 

Επισκέπτοντας το εστιατόριο θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε τις νηστίσιμες και πρωτότυπες γεύσεις που θα υπάρχουν την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς επίσης θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε τις νόστιμες και ιδιαίτερες εκδοχές του αρνιού και την καθιερωμένη σε όλους μαγειρίτσα, που θα ενταχθούν στο εορταστικό «menu» για το Μ. Σάββατο.

Η εφημερίδα «Πρώτη» επισπεύτηκε την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» την κ. Μάνια Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρει ενδεικτικά κάποια πιάτα που θα εμπεριέχονται στον κατάλογο όλη την Μ. Εβδομάδα όπως και το «menu» του Μ. Σαββάτου. 

«Καλησπέρα σας, όλη την Μ. Εβδομάδα όπως και το Μ. Σάββατο θα είμαστε κοντά σας. Το  «menu» της Μ. Εβδομάδα θα έχει μεταξύ άλλων μια δροσερή σαλάτα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό, κολοκύθι ωμό, το οποίο σιγοψήνεται μέσο της μαρινάδας για αρκετές ώρες. Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να θέλει χρόνο αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καθώς επίσης και άλλες σαλάτες όπως μελιτζανοσαλάτες, σαλάτες με κινόα και πολλές ακόμα επιλογές. Με κυρίως πιάτα θαλασσινά, ριζότο θαλασσινών, spaghetti με γαρίδες, όπως η αγαπημένη σε όλους paella μας και την ονομάζω κατά αυτόν τον τρόπο γιατί από τότε που την εντάξαμε στο κατάλογο, πολλοί έρχονται μόνο για να το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Όσον αφορά το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε την καθιερωμένη μαγειρίτσα, όπως 2-3 διαφορετικές εκδοχές παρασκευής του αρνιού. Μια από τις παραδοσιακές μας συνταγές είναι το «αρνί μαστέλο» το οποίο είναι ο Σιφνέικος τρόπος να φτιαχτεί το αρνί, μια άλλη εκδοχή που είναι εξίσου νόστιμη είναι αρνί με μέλι και δενδρολίβανο. Σας εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία».

protinews

Η κ. Μάνια Διαμαντοπούλου, παραχώρησε στη «Πρώτη» μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή, αποκαλύπτοντας όλα τα «μυστικά» της για όλους εσάς.

 

Νηστίσιμη σαλάτα με ταμπουλέ και κινόα

protinews

Υλικά για 4 άτομα

 200 γρ. κινόα

200 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος (αν είναι φρέσκος θα χρειαστούμε τουλάχιστον 500γρ. ακαθάριστο)

370ml ζωμός λαχανικών (σπιτικός) ή νερό

1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 2 εκ.

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες

1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους

μισό μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος

1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος

Αλάτι

 Για τη σάλτσα:

 Ο χυμός από 2 λεμόνια

1 κουτ. σούπας μουστάρδα ανακατεμένη με 1 κουτ. γλυκού μέλι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

 150 γρ. καπνιστού σολομού σε φέτες ή 12 φιλέτα γαύρου (προορατικά, όσοι νηστεύουν δεν θα βάλουν)

 Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 με 4 λεπτά, μέχρι ν αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε αλάτι και το κινόα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένο το σκεύος για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κινόα, να φουσκώσει και να πιεί τα υγρά. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσει. Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κινόα, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τον άνηθο και τον μάραθο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς όλα τα υλικά για τη σάλτσα με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με το σολομό ή με τον μαρινάτο γαύρο (προορατικά, όσοι νηστεύουν δεν θα βάλουν)

.. 

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019