Μελισσανίδης: "Διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας"

Μελισσανίδης: "Διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας"

Μάιος 19, 2017 06:00 ΜΜ

Ο Δημήτρης Μελισσανιδης έκανε δήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ζητώντας συστράτευση γύρω από το στόχο της διεθνοποίησης και της αναγνώρισης.

Για την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έκανε δήλωση ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτό που ζήτησε, είναι να διεθνοποιηθεί και να αναγνωριστεί η γενοκτονία από την διεθνή κοινότητα:

"Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός, πρέπει να δίνουμε σημασία, να αναδεικνύουμε και συσπειρωνόμαστε γύρω από εκείνα που μας ενώνουν.

Και το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι κάτι που μας ενώνει, γιατί πέρα από ένα ζήτημα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αδικοχαμένους 353 χιλιάδες προγόνους μας που χάθηκαν, είναι και ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά το μέλλον, τις επόμενες γενιές.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συστρατευθούμε γύρω από το στόχο της διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την ίδια την Τουρκία, γιατί μόνο αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μπορεί να έχουμε ένα στέρεο θεμέλιο για να οικοδομηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία μεταξύ όλων των λαών της περιοχής.

Αιωνία η μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".

 

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου