Το μέλλον της Ηλείας οι Νέοι Αγρότες

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Το μέλλον της Ηλείας οι Νέοι Αγρότες

Σεπτέμβριος 13, 2017 08:41 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάκας
Πολιτική προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η αναδιοργάνωση του πρωτογενούς  τομέα  με τους νέους αγρότες να τίθενται στο επίκεντρο καθώς με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ  μπορούν μέσω καινοτόμων και πρωτοποριακών καλλιεργειών να κάνουν τη διαφορά.
Χθες  βρέθηκε στην περιοχή του Καπελέτου, δίπλα  στους νέους αγρότες που μέσω ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκαν και έχουν ξεκινήσει καλλιέργειες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Αρβανιτάκη, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης  Σταύρο Βέρρα και το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Θανάση Πετρόπουλο, ο κ. Κατσιφάρας  ενημερώθηκε για την νέα προοπτική που δημιούργησαν στην ζωή τους οι νέοι  που εντάχτηκαν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τον πρωτογενή τομέα. 
 
 
 
Ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε διάφορες καλλιέργειες  (πρώιμα κηπευτικά)  δοκίμασε προϊόντα (σταφύλια, σύκα, ρόδια)  και άκουσε από τους νέους που αποφάσισαν να μείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δουλέψουν την γη τους, πόσο σημαντική αποδείχθηκε η χρηματοδότηση που πήραν.
Ακόμη  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε το  τυροκομείο Γιάννη Λιανάκη και ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του , που επίσης χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ (της προηγούμενης περιόδου 2007-2014).
 
Καινοτόμα  ποιοτικά προϊόντα - πρώιμη παραγωγή
Σε δηλώσεις του στη  «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Κατσιφάρας επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων με καινοτόμα  ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα, αλλά και με πρώιμη παραγωγή ώστε να κερδίσουμε τις αγορές. 
Σε ότι αφορά την προκήρυξη για τους Νέους Αγρότες υπενθύμισε ότι ήδη εγκρίθηκαν 1300 σχέδια νέων αγροτών και τις επόμενες ημέρες, μετά ενστάσεις, θα εγκριθούν άλλα 200.
Θα ακολουθήσει  η προκήρυξη για τα σχέδια βελτίωσης, παραμένει ανοιχτή η προκήρυξη για την αγροτική και τη δασική οδοποιία, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα leader που θα χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις στην ύπαιθρο.
 
 
Share this:
Tags:

2018 ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ