Μέτρα για την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε χθες το συντονιστικό τοπικό όργανο στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Μέτρα για την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα

Νοέμβριος 09, 2019 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Μέτρα για την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα
Οι κίνδυνοι που διατρέχει η περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου (ΣΤΟ), που έγινε στη Μαθητική Εστία Κρεστένων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Νομού, ο δήμαρχος Ανδρίτσαιανς-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκος προέβη σε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει προβεί ο δήμος με σκοπό την προστασία  των κατοίκων και υποδομών από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ταυτόχρονα εκ μέρους της Περιφέρειας υπήρξε ενημέρωση ότι ο δήμος έχει  ενταχτεί σε δύο εργολαβίες για την απομάκρυνση φερτών υλικών σε κρίσιμα σημεία του Αλφειού, καθώς επίσης πως στις 14 Νοέμβρη εκδικάζεται η ένσταση των αναδόχων για 5 εκατ. ευρώ  που αφορούν πάλι αντιπλημμυρικά σε κρίσιμα σημεία του ποταμού. 
Αναφορά εξάλλου έγινε και  στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τα χιόνια στην ορεινή  ζώνη του δήμου και συγκεκριμένα  για την  προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, την  επισκευή    οχήματος  που κάνει αποχιονισμούς, ενώ έγινε προμήθεια λεπίδα και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει παραγγελία  αλατιέρας, προκειμένου να υπάρχει αυτόνομο σύστημα για τον Επικούρειο Απόλλωνα και για τα ορεινά. 
Να σημειωθεί ότι την Π.Ε. Ηλείας εκπροσώπησε ο κ. Μπαλκάμος, ενώ στο ΣΤΟ  συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης,  αιρετοί κ.α.
 
Share this:
Tags: