Μία απ’ τα ίδια… για την Πατρών-Πύργου

Στη χθεσινή συνάντηση του υπ. Υποδομών με βουλευτές - Απουσίαζαν οι Δ. Αυγερινοπούλου και Κ. Τζαβάρας, με τον Α. Νικολακόπουλο να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηλείας

Μία απ’ τα ίδια… για την Πατρών-Πύργου

Σεπτέμβριος 16, 2020 08:33 ΠΜ
Μία απ’ τα ίδια… για την Πατρών-Πύργου

Ουδείς δεν έγινε σοφότερος για το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου μετά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τους βουλευτές της ΝΔ από την Ηλεία και την Αχαΐα. Μία συνάντηση από την οποία μάλιστα απουσίαζαν οι βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου (για προσωπικούς λόγους) και Κώστας Τζαβάρας, με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηλείας.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Υποδομών έδωσε τις ίδιες… εκτιμήσεις που δίνει εδώ και αρκετούς μήνες για την διαδικασία έγκρισης από την Ε.Ε. της προσυμφωνίας με τον παραχωρησιούχο, ύστερα από την ακύρωση των συμβάσεων εκ μέρους υπουργείου.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σαφές πως όποιες εξελίξεις (θετικές ή αρνητικές) δεν πρόκειται να υπάρξουν μέσα στο 2020, αλλά πάμε για… 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών αναμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» από την Γενική Γραμματεία Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να «χτυπήσουν» και την «πόρτα» της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το έργο να προχωρήσει ως ενιαίο. Σύμφωνα με τις αιτιάσεις του υπουργείου Υποδομών, η καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οφείλεται στην πανδημία του COVID-19 ενώ υπάρχει αισιοδοξία, ότι θα δοθεί θετική απάντηση από πλευράς των Ευρωπαίων και το έργο θα συνεχιστεί ως ενιαίο.

Share this:
Tags:

-

-