«Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος»

Με επιτυχία ξεκίνησε η νέα προσκοπική χρονιά στο πάρκο ΣΠΚ Πύργου

«Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος»

Σεπτέμβριος 16, 2019 05:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος»
Ενδιαφέρον για τον προσκοπισμό  έδειξαν πολλοί  μικροί  μαθητές
 
Με πολλά παιχνίδια αλλά και ενθουσιασμό από  όλους τους συμμετέχοντες, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η νέα προσκοπική χρονιά στο πάρκο ΣΠΚ Πύργου.
Η έναρξη της προσκοπικής χρονιάς για τους προσκόπους  του Πύργου, έγινε με την αγέλη των 12 παρά πέντε με 1:15 μ. που  είναι οι ώρες άφιξης και αποχώρησης. 
Η αγέλη των λυκόπουλων είναι το πρώτο τμήμα του προσκοπισμού που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7-11 ετών, στο οποίο την πρώτη ημέρα συμμετείχαν πολλοί μαθητές από τη δευτέρα τάξη του δημοτικού κι εν συνεχεία.
Τα υπόλοιπα τμήματα είναι η ομάδα των προσκόπων που αφοράει  παιδιά από12-15 ετών (17:30-19:00) καθώς και  η κοινότητα των ανιχνευτών από 15-18 ετών (19:00-20:30), που με τη σειρά τους  κάνουν αντίστοιχες δραστηριότητες, σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα.
«Οι δραστηριότητές μας  γίνονται κάθε Σάββατο στο πάρκο ΣΠΚ και  περιλαμβάνουν θερινές, υπαίθριες,  περιβαλλοντικές και διήμερες δράσεις εκτός πόλης,  στις οποίες  χρησιμοποιούμε περισσότερο τη φαντασία για να περνάμε καλά με τα παιδιά  και να μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα. Ένα μικρό παιδί μαθαίνει έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς παίζοντας και είναι ένας τρόπος για να ενταχτεί ομαλά στην κοινωνία» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» η αρχηγός της αγέλης κ. Χριστίνα Νάνου. 
 
Share this:
Tags:

-

-