Μικροί και μεγάλοι εθελοντές αιμοδότες εν δράση

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές αιμοδότες εν δράση

Νοέμβριος 18, 2019 09:15 ΠΜ
Μικροί και μεγάλοι εθελοντές αιμοδότες εν δράση
Σημαντικές ελλείψεις σε αίμα παρουσιάζονται στο σταθμό αιμοδοσίας του Πύργου 
 
Με επιτυχία στέφτηκε για μία ακόμα φορά η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου με την πολύτιμη συμβολή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. όλοι ήταν εκεί, για να προσφέρουν μία μονάδα αίμα, στηρίζοντας ουσιαστικά έναν συνάνθρωπο μας που μπορεί να έχει ανάγκη. 
Όπως τόνισε η πρόεδρος συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου Νικολέτα Βλαχοπούλου μιλώντας στη «Πρώτη» για μία ακόμα φορά η αιμοδοσία «αγκαλιάστηκε» από παλαιούς αλλά και από νέους αιμοδότες «Είμαστε εδώ πιστοί στο ραντεβού μας για μία ακόμα φορά στην καθιερωμένη αιμοδοσία μας. Είμαστε εδώ γιατί καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από αίμα μέσα σε αυτούς και πάρα πολλά παιδιά. Ο κάθε ένα και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ελπίδα σε όσους το χρειάζονται και είμαστε πιπισμένοι σα σύλλογος ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε αυτό το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα».
 
Μεγάλες οι ανάγκες 
Δυστυχώς οι ανάγκες για αίμα στην Ηλεία είναι μεγαλύτερες από τη προσφορά επεσήμανε η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Έλσα Ζαχαριαδάκης η οποία κάλεσε όλους όσους μπορούν να προσφέρουν αίμα στηρίζοντας όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. «Η ανταπόκριση πάντα στο 6ο δημοτικό σχολείο είναι πάρα πολύ ικανοποιητική καθώς έρχεται ευαισθητοποιημένος κόσμος από τη γύρω περιοχή. Πιστεύω ότι παίζουν μεγάλη σημασία και οι διοργανωτές της σημερινής αιμοδοσίας και η διεύθυνση του σχολείου  αλλά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ κυρίως τους αιμοδότες που με το λίγο αίμα το οποίο προσφέρουν χαρίζουν ζωή στο συνάνθρωπο και ευχόμαστε έτσι να συνεχίζουν έως τα 67 που μπορούν να δίνουν αίμα. Ευχόμαστε να έχουμε κι άλλους, νέους αιμοδότες που θα συνεχίζουν το παράδειγμα των παλαιότερων και να ανανεώνεται η οικογένεια της αιμοδοσίας. Είναι σημαντικό που και τα παιδιά των αιμοδοτών έρχονται με τους γονείς τους και τους κάνουν παρέα σήμερα και βλέπουν τη διαδικασία καθώς μεγαλώνοντας αυτοί θα είναι οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες» υπογράμμισε η διευθύντρια του σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου ενώ ερωτηθείσα για την επάρκεια των μονάδων αίματος στη περιοχή μας, τόνισε: «Σήμερα η κατάσταση δεν είναι καλή για μία ακόμα φορά και αυτό συμβαίνει συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο νοσοκομείο μας διότι όπως έχουμε ξαναπεί οι αιμοδότες του Νομού είναι λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν και επειδή νοσηλεύουμε και χρόνια περιστατικά, όπως παιδιά με μεσογειακή αναιμία, χρόνιες αναιμίες αλλά και έκτατα  περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες για να καλυφτούν από τις αιμοδοσίες των εθελοντών αιμοδοτών». 
 
Share this:
Tags:

-

-