Μήνυση για απειλές!

Από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων

Μήνυση για απειλές!

Ιούνιος 02, 2020 08:00 ΠΜ
Μήνυση για απειλές!

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιοκτήτη της μονάδας επεξεργασίας υποπροιόντων κρέατος με την επωνυμία Fargeco, κατέθεσε χθες ο πληρεξούσιος δικηγόρος των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γεώργιος Κατσαμπέρης. Ο κ. Κατσαμπέρης ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας προχώρησε σε λήψη φωτογραφιών στην οικία του, στους Αγ. Θεοδώρους, χωρίς την συναίνεσή του και όταν συγχωριανός του ζήτησε εξηγήσεις, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας απείλησε με βαριές εκφράσεις. Υπενθυμίζουμε πως η Fargeco βρίσκεται σε οριστική αναστολή λειτουργίας με απόφαση της Π.Ε. Ηλείας.

Μετά το συμβάν υπήρξε συγκέντρωση των κατοίκων στους Αγ. Θεοδώρους όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

 

Γ. Κατσαμπέρης

«Δεν ταιριάζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία»

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε πως η εταιρία πρέπει να κλείσει. Οι κάτοικοι αυτούς τους δυο μήνες ποτέ δεν απάντησαν ρεβανσιστικά σε αυτή την εξέλιξη, μία εξέλιξη που είναι αρνητική για οποιαδήποτε περιοχή, όμως εδώ η περιβαλλοντική υποβάθμιση ήταν μη ανεκτή. Η έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ξεκάθαρη: μίλησε για τοξικότητα και καρκινογενέσεις στον πληθυσμό σε ποσοστό 40% από το μέσο αποδεκτό. Ότι και να λέμε και γενικότερα εάν προσπαθούμε με τερτίπια να απαντήσουμε στην οποιαδήποτε πανεπιστημιακή έρευνα είναι ένα δεδομένο. Όμως η εταιρία αποκρύπτει επιμελώς πως ο λόγος προσωρινής και οριστικής διακοπής δεν αναφερόταν μονάχα στα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και στα θέματα χωροθέτησης της μονάδας, γενικότερης μολύνσεως, πολεοδόμησης κτλ. Σήμερα, η επίθεση η οποία δέχτηκα δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά αφορά το σύνολο των κατοίκων, οι οποία όλα αυτά τα χρόνια ενώ έκαναν ιώβεια υπομονή για το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκαν να απειλούνται στα ίδια τους τα σπίτια, ότι ενδεχομένως άλλες υπηρεσίες θα έρθουν να τους ελέγξουν για το οτιδήποτε. Αυτό δεν ταιριάζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία. Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Καλώ τους πληρεξούσιους δικηγόρους της εταιρίας να πάρουν θέση, καλώ του βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση και από εκεί και πέρα καλώ και τον επιχειρηματία που τους μισθώνει τις εγκαταστάσεις να πάρει θέση για το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους από το 2011».

 

Γ. Λέντζας

«Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»

«Ήρθα στους Αγ. Θεοδώρους μετά από τις καταγγελίες των πολιτών. Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν σαν δημοτική αρχή και σαν Δήμαρχος μας νοιάζει να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών. Η υγεία είναι το ζητούμενο, το πιο πολύτιμο αγαθό και το καταλάβαμε ακόμα καλύτερα αυτό όλο τον τελευταίο καιρό με τον covid-19. Από εκεί και πέρα οποιεσδήποτε απειλές από όποια πλευρά κι αν προέρχονται είναι καταδικαστέες. Πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική και μετά τα δικαστήρια και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα δώσουν την τελική λύση. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία το 2020 οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά».

 

Θ.  Χαραλαμπόπουλος

«Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι»

«Βιώναμε για 9 χρόνια μία κατάσταση ανυπόφορη. Με απόφαση της Περιφέρειας έχουμε ξαναρχίσει να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει περιβάλλον, τι σημαίνει οσμή. Αρχίσαμε να μυρίζουμε πράγματα που δεν υπήρχαν για μας στο χωριό. Όμως σήμερα οι επιχειρηματίες με κάποιο τρόπο τραμπουκισμού έδειξαν ένα χαρακτήρα που είναι καταδικαστέος από όλους μας. Ένα χαρακτήρα απειλητικό προς τον δικηγόρο. Αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι με τίποτα, όχι όμως με τραμπουκισμούς, γιατί εάν θέλαμε θα κάναμε τραμπουκισμούς εδώ και 9 χρόνια. Με ηρεμία γιατί είμαστε ενωμένοι και έχουμε μάθει να ζούμε ανθρώπινα».

 

Share this:
Tags:

-

-