Μητσοτάκης: Αναστολή ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες από το 2006

Μητσοτάκης: Αναστολή ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες από το 2006

Οκτώβριος 24, 2019 08:00 ΠΜ
Τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής και τους άξονες της στρατηγικής του, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία στο πλαίσιο της «23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση», που διοργανώνει το περιοδικό Economist.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει την απασχόληση και θα ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.
Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του λέγοντας: «Παρά την εικόνα αμηχανίας που συχνά προβάλλει η Ευρώπη, εδώ στην Ελλάδα διαμορφώνονται μετά από 10 χρόνια κρίσης συνθήκες σταθερότητας και προόδου. Η Αθήνα εκπέμπει ένα μήνυμα ρεαλισμού, τόλμης και ανάπτυξης. Έχοντας βιώσει πραγματικά αυτή τη δεκαετή κρίση διαθέτουμε πλέον τη γνώση, τη βούληση και τη συλλογική αυτογνωσία. Νικώντας στην πράξη τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία μπορούμε να επικαλεστούμε την κινητήρια δύναμη της αλήθειας».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κίνηση αυτή βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκφράζει την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το 2021.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια.
Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές ενώ θα αναφερθεί ενδεικτικά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
 
topontiki
Share this:
Tags:

-

-