Μόνη λύση η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Για την «πληγωμένη» από τους σεισμούς Ανδραβίδα

Μόνη λύση η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ιούνιος 12, 2019 09:30 ΠΜ
Μόνη λύση η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Συνάντηση Μοράντ, Λέντζα, Μπαλούρα με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας και δεσμεύσεις για άμεσες λύσεις
 
Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
 
Συνάντηση στο Δημαρχείο της Ανδραβίδας είχε το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Βασιλική Καραλάγα, με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, τον Αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και τον Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλούρα. Επίσης, παραβρέθηκαν και άλλα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. 
Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τόσο στα καταστήματα της πόλης, όσο και στα σχολεία και σε σπίτια της Ανδραβίδας. Κύριο ζητούμενο είναι η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους κ. Μοράντ και Λέντζα να δεσμεύονται για πίεση προς πάσα κατεύθυνση και τον κ. Μπαλαούρα να δεσμεύεται για δικές του ενέργειες προς την κυβέρνηση. 
 
Ν. Μοράντ
«Ελπίζουμε να γίνει άμεσα»
«Οι σεισμοί στην Ανδραβίδα έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε κτίρια, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Ανάμεσα σε αυτά τα κτίρια είναι και πολλά εμπορικά καταστήματα, στα οποία έχουν δημιουργηθεί από μικρές ζημιές, μέχρι ανάγκη για κατεδάφιση. Επίσης, μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις πολλοί κάτοικοι έχουν φύγει από την Ανδραβίδα με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο τζίρος μέχρι και 50% στα περισσότερα καταστήματα. Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης αυτό σημαίνει ότι πολλά μαγαζιά θα κλείσουν, καθώς δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.  Φυσικά, οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα έκτακτα μέτρα, με βασική μας απαίτηση την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ελπίζουμε αυτό να γίνει άμεσα, για να μπορεί και ο Δήμος να κινηθεί ελεύθερα και να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει, τουλάχιστον στα σχολεία, αλλά και σε ενίσχυση όσων έχουν πάθει ζημιές στα μαγαζιά τους και στα σπίτια τους».
 
 
Γ. Λέντζας
«Λύσεις μέσα στο καλοκαίρι»
«Τα προβλήματα της Ανδραβίδας είναι τεράστια μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις. Η μόνη λύση είναι να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των πληγέντων. Όπως ανέφερε και ο Εμπορικός Σύλλογος, τα καταστήματα της περιοχής έχουν μεγάλα προβλήματα με τις ζημιές να κυμαίνονται από 2.000 έως 10.000 ευρώ. Συν τοις άλλοις  έχουμε πτώση και στην εμπορική κίνηση. Συζητήσαμε επίσης και το πρόβλημα του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ανδραβίδας, αλλά και του Γυμνασίου του Νεοχωρίου. Όλα αυτά θα πρέπει να λυθούν μέσα στο καλοκαίρι, να πέσουμε επάνω στα προβλήματα και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα». 
protinews
 
Μ. Μπαλαούρας
«Να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου»
«Δεν είμαι απλά βουλευτής Ηλείας, η Ανδραβίδα και τα Λεχαινά είναι τα χωριά μου. Από την πρώτη στιγμή κουβέντιασα με τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις ζημιές που έχουν γίνει. Ήδη έκανα μια πρώτη επαφή με το Υπουργείο Υποδομών και μου έδωσαν κάποιες ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. Περιμένω από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης να προωθήσει και σε μένα το αίτημα για κήρυξη της Ανδραβίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , όπως και από τον Εμπορικό Σύλλογο για να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου».
protinews
 
Β. Καραλάγα
«Ικανοποιητικές οι απαντήσεις»
«Αναφέραμε σαν Εμπορικός Σύλλογος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα της περιοχής και οι απαντήσεις ήταν πολύ ικανοποιητικές. Από την πλευρά μας θα στείλουμε ένα έγγραφο στον κ. Μπαλαούρα ώστε να το χρησιμοποιήσει και να μπορέσει να βοηθήσει για να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να στηριχτούν έτσι τα καταστήματα που έχουν πάρα πολλές σοβαρές ζημιές». 
protinews
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019