Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας δεύτερο μετά το μουσείο της Ακρόπολης!

Σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών στο tripadvisor

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας δεύτερο μετά το μουσείο της Ακρόπολης!

Ιούνιος 10, 2019 08:15 ΠΜ
Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας δεύτερο μετά το μουσείο της Ακρόπολης!

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας εδραιώνεται δεύτερο,  μετά το μουσείο της Ακρόπολης, στα 105 καλύτερα μουσεία της Αθήνας, σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών στο tripadvisor

Μετά τις πρόσφατες επιτυχίες - Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019, 2o στα καλύτερα κρυμμένα μουσεία της Ευρώπης, καλύτερο θεματικό μουσείο στην Ελλάδα, κ.ά. - άλλη μια διάκριση, αυτήν τη φορά από τους ίδιους τους επισκέπτες των μουσείων, το κατατάσσουν στην κορυφή του πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας.

Tο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά λειτουργεί στην καρδιά της Αθήνας, σε ελάχιστη απόσταση από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε ένα μοναδικό ιστορικό αρ νουβό κτίριο, Πινδάρου 6 και Ακαδημίας στο Κολωνάκι, συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση «Οι Hi-Tech εφευρέσεις στην Αρχαία Ελλάδα - Οι απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας», η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο- κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Συγχρόνως, στο ίδιο κτίριο θα στεγάζεται μόνιμα και η ανεξάρτητη έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων με 42 πλήρως λειτουργικά, θα παρουσιάζονται σε ειδικό χώρο περιοδικές εκθέσεις, όπως η έκθεση «Αρχιμήδη» ή εκθέσεις αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών, κ.ά.

https://www.tripadvisor.com.gr/Attractions-g189400-Activities-c49-Athens_Attica.html  

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019