«Να αποκαταστήσουν το δίκαιο, αλλιώς θα πολεμήσουμε!»

Γιάννης Λυμπέρης

«Να αποκαταστήσουν το δίκαιο, αλλιώς θα πολεμήσουμε!»

Σεπτέμβριος 12, 2019 08:00 ΠΜ
«Να αποκαταστήσουν το δίκαιο, αλλιώς θα πολεμήσουμε!»

 

«Θα πρέπει να αποκατασταθεί δίκιο. Και το δίκιο είναι όπως όλα τα Τμήματα ΤΕΙ όλης της χώρας έγιναν Πανεπιστημιακά, αυτό θα πρέπει να γίνει και στην Αμαλιάδα. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή μας. Θα πολεμήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την πληροφόρηση για αίτημα των καθηγητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας να μεταφερθούν σε άλλο Πανεπιστημιακό Τμήμα που να διαθέτει οργανωμένο campus, δηλαδή να φύγουν από την Αμαλιάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης: «Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω απαρέγκλιτα το συμβόλαιο που υπέγραψα με τον κόσμο για την άρση της αδικίας που έγινε με τη δημιουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με το σχέδιο Νόμου του πρώην Υπουργού Γαβρόγλου. Αυτός ο Νόμος έκανε μια εξαίρεση σε όλη χώρα. Μετέτρεψε όλα τα Τμήματα ΤΕΙ σε Πανεπιστημιακά εκεί που ήταν, εκτός από την Αμαλιάδα. Από τα τρία Τμήματα της Αμαλιάδα, το ένα το κατήργησε και τα άλλα δύο (Φυτική Παραγωγή και Ζωική Παραγωγή) τα μετέφερε στο Μεσολόγγι και τα έκανε Πανεπιστημιακά Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, που αργότερα ήρθε η κυρία Πρύτανης και είπε πως η έδρα της θα είναι το Μεσολόγγι. Αυτό ήταν το μεγάλο ρουσφέτι του κ. Βαρεμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η μελέτη αυτή σε σχέση με τη μελέτη στου σχεδίου Αθηνά είναι παλιόχαρτο.

Χθες μάθαμε πως κατά παραγγελία -ή χωρίς παραγγελία- από το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι καθηγητές του Τμήματος που έχει μείνει στην Αμαλιάδα με τον γενικό τίτλο Γεωπονία ζήτησαν να φύγουν.  Είναι αυτό που λέγαμε τότε, τον Απρίλιο, και κάποιοι πανηγύριζαν πως έχουν Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα Γεωπονίας αλληλοκαλύπτεται με το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής που είναι στο Μεσολόγγι. Που είναι τα πολλά Τμήματα; Μεσολόγγι, Αγρίνιο. Ποιο Τμήμα θα καταργηθεί στην πορεία; Το Τμήμα της Αμαλιάδας.

Και το άκρον άωτο είναι πως μετά την εισαγωγή των φοιτητών, ο πρώην Δήμαρχος πάλι πανηγύρισε. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις αποφασίζουν ομόφωνα και οι 10 καθηγητές που θέλουν να πάνε σε οργανωμένο campus, που φυσικά δεν βρίσκεται στην Αμαλιάδα. Που είναι οργανωμένο campus που θέλουν να πάνε; Ή στην Πάτρα, που όμως δεν τους δέχεται η σύγκλητος, ή το Μεσολόγγι, Αγρίνιο.

Εκεί καταντήσαμε σήμερα με τους κύριους που πανηγύριζαν. Τους οποίους αποκάλεσα Εφιάλτες και τους πείραξε. Δεν ξέρω εάν θα τα κατάφερνα εγώ τότε, ωστόσο ούτε σπαθί θα πετούσα, ούτε θα έκανα τον Εφιάλτη.

Στους κύριους καθηγητές που πήραν την απόφαση τους έστειλα ένα «σκληρό μήνυμα» πως θα έχουν να κάνουν ένας προς έναν με την πόλη και τους εκπροσώπους της. Και όταν λέω ένας προς έναν εννοώ ότι θα ξετιναχθούν τα προσόντα του καθενός. Να δούμε πως παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Δεύτερον, η κυρία Πρύτανης δεν θα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και δεν έχει καμία δυνατότητα να επιβάλει μεταφορές Τμημάτων από δω και από κει. Και κυρίως η πολιτική ηγεσία της χώρας, από την Υπουργό έως τον Πρωθυπουργό, είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά, κάτι που επιστημονικά είναι τεκμηριωμένο. Την έδρα και την επαναφορά της Γεωπονικής Σχολής στην Αμαλιάδα. Ζητάμε ότι υπήρχε να επανέλθει και επίσης ζητάμε να ανατραπεί αυτό που κατέκριναν όλοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης. Θα πρέπει να αποκατασταθεί δίκιο. Και το δίκιο είναι όπως όλα τα Τμήματα ΤΕΙ όλης της χώρας έγιναν Πανεπιστημιακά, αυτό θα πρέπει να γίνει και στην Αμαλιάδα. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή μας. Δεν υποδεικνύουμε, ούτε απειλούμε, λέμε όμως ότι εμείς τα όπλα και τον λαό που έχουμε αποκλείεται να τα πετάξουμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε. Απευθύνομαι προς όλους. Ή θα αποκαταστήσουν το ηθικό και το δίκαιο ή θα πολεμήσουμε με όλα τα όπλα που έχουμε. Και πιστέψτε με αυτός ο μικρός τόπος και αυτός ο μικρός Δήμαρχος που τον εκπροσωπεί έχει ισχυρά όπλα».

 

Διαψεύδουν πηγές του Πανεπιστημίου Πατρών

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πηγές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν επιβεβαιώνεται το αίτημα των καθηγητών, ωστόσο πλέον απαιτείται επίσημη ενημέρωση, καθώς η Ηλεία κινδυνεύει να βγει ακόμα περισσότερο χαμένη, στη έτσι κι αλλιώς ισχνή της παρουσία στον πανελλαδικό χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Share this:
Tags:

-

-