«Ναι» στην αποδοχή 1.500 τόνων στερεών αποβλήτων από τον Δήμο Αιγιαλείας

Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας.

«Ναι» στην αποδοχή 1.500 τόνων στερεών αποβλήτων από τον Δήμο Αιγιαλείας

Δεκέμβριος 14, 2019 09:55 ΠΜ
«Ναι» στην αποδοχή 1.500 τόνων στερεών αποβλήτων από τον Δήμο Αιγιαλείας
Θα ισχύει τιμολογιακή πολιτική για τους Δήμους από το νέο έτος
Η αποδοχή 1.500 τόνων στερεών αποβλήτων από τον Δήμο Αιγιαλείας προς επεξεργασία στην κινητή μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας.
Η εισήγηση του προέδρου και Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη ήταν θετική με την προϋπόθεση να υπάρξει απόφαση νομιμοποίησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης, λαμβάνοντας επίσης υπόψη πως έρχονται οι ημέρες των Χριστουγέννων. Τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να κάνουν δεκτό το αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πύργου κ. Νώντα Κυριαζή να ψηφίζει αρνητικά.
Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του Δήμου Πηνειού Πάνο Θεοδωρακόπουλο και Σπύρο Βασιλείου, καθώς και από τον Νώντα Κυριαζή, ήταν αυτό της μεταφοράς του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών από τον Κόροιβο στην Τριανταφυλλιά, με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης να αναλαμβάνει τη μεταφορά.
Νωρίτερα, σε ειδική συνεδρίαση ψηφίστηκαν Ο προϋπολογισμός του 2020 και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019, προκειμένου να συμπεριληφθεί η οφειλή προς τον εργολάβο της διαχείρισης των απορριμμάτων με την τρέχουσα σύμβαση.
Το καινούργιο που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2020 είναι η τιμολογιακή πολιτική για τους Δήμους και τα στερεά τους απόβλητα. «Το 2020 οι δημοτικές αρχές θα ξέρουμε ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική και σύμφωνα με τους τόνους των απορριμμάτων που θα πηγαίνουμε, θα πληρώνουμε. Μέσα στην τιμολογιακή πολιτική εντάσσεται πλέον και η εισφορά που είχε ο κάθε Δήμος, εισφορά που είχε δημιουργήσει μεγάλα χρέη, τα οποία ρυθμίστηκαν για να πληρωθούν σε δόσεις», τόνισε ο κ. Λυμπέρης.
 protinews
Ο Νώντας Κυριαζής έθεσε θέμα απαρτίας
«Θα προχωρήσω σε προσφυγή εάν περάσουν ως αποφάσεις!» 
«Δεν υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση και δεν νομιμοποιείται να περάσει καμία απόφαση!», τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου και πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριαζής: «Εάν ο κ. Λυμπέρης τολμήσει να περάσει ως αποφάσεις αυτά που συζητήθηκαν σήμερα θα προχωρήσω σε προσφυγή! Δεν υπήρχε απαρτία και ως εκ τούτου η συνεδρίαση ήταν μία απλή συζήτηση. Δεν αντιλήφθηκα εγκαίρως πως συμμετείχαμε μόνο 8 μέλη, καθώς  διαπίστωσα μετά το πέρας της συνεδρίαση πως στα έδρανα βρισκόταν ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου, τον οποίον κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση θεώρησα ως αναπληρωματικό μέλος εκπροσώπου Δήμου. Ωστόσο κατέγραψα την έντασή μου και δηλώνω ρητά πως θα προχωρήσω σε προσφυγή εάν το προεδρείο προχωρήσει σε αποφάσεις! Δεν υπήρχε απαρτία και δεν νομιμοποιείται να περάσει καμία απόφαση!».
 
Share this:
Tags:

-

-