Νέα δημοσκόπηση: Καθησυχασμός για τον κορωνοϊό - Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Νέα δημοσκόπηση: Καθησυχασμός για τον κορωνοϊό - Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Ιούνιος 05, 2020 06:18 ΜΜ
Νέα δημοσκόπηση: Καθησυχασμός για τον κορωνοϊό - Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Σημαντικά έχει περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών σχετικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

 

protinews

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το 44% συνολικά (17% πολύ και 27% αρκετά) εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό για την νόσο Covid-19, έναντι του 66% (33% πολύ και 30% αρκετά) στην προηγούμενη έρευνα.  

Το 75% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το 19% αρνητικά. Αντίστοιχα, το 42% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 50% αρνητικά.

 

protinews

 

Επιπρόσθετα, το 54% εκτιμά πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 37% απαντά πως κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση. 

Σχετικά με τους χειρισμούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρατο 79% αξιολογεί θετικά το έργο τους, ενώ το 16% αρνητικά.

 

 

 

Το 83% αξιολογεί θετικά την αντίδραση των γιατρών – νοσηλευτών και συνολικά του ΕΣΥ απέναντι στις προκλήσεις της πανδημίας, ενώ μόλις το 9% δίνει αρνητική αξιολόγηση.

 

protinews

 

Πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το 23%, διαμορφώνοντας το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος στις 19,5 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, το 4% λευκό, άκυρο ή αποχή, ενώ στο 7% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

 

protinews

 

Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Παράλληλα, οι πολίτες δείχνουν να επιζητούν ανασχηματισμό και για την ακρίβεια διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το 32% απαντά πως σίγουρα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα της κυβέρνησης, το 27% πιστεύει πως «μάλλον» απαιτούνται, έναντι 22% που απαντούν μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 50% απαντά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%«κανένας από τους δύο» απαντά το 21%, ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 

protinews

 

 

 

 

 

Πηγή : cnn.gr

Share this:
Tags:

-

-