«Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών»

Σύμπραξη Μαρίνου-Θεοδωρακόπουλου και απόλυτη πλειοψηφία στο Δήμο Πηνειού

«Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών»

Σεπτέμβριος 02, 2019 06:48 ΠΜ
«Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών»

Η χθεσινή ημέρα στον Δήμο Πηνειού ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση-παραλαβή, στο κτίριο Σισίνη, στη Γαστούνη, με την απερχόμενη Δήμαρχο Πηνειού κ. Βάντα Κοντούλη να παραδίδει και τον νέο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, να παραλαμβάνει «με την επιφύλαξη περαιτέρω ελέγχου».

Ακολούθως υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης ανάμεσα στην παράταξη του Δημάρχου και του κ. Πάνου Θεοδωρακόπουλου, με την νέα παράταξη της Δημοτικής Αρχής να ονομάζεται πλέον «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών». Μία σύμπραξη η οποία όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού προήλθε από καθαρή εντολή των δημοτών.

 protinews

«Μια ενιαία και αδιαίρετη παράταξη»

«Η νέα Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να δώσει δημοκρατικό στίγμα στην λειτουργία του Δήμου Πηνειού, πιστεύει στην αξιοποίηση όλων των αιρετών του δήμου μας αφού η εκλογή τους είναι προϊόν της θέλησης του κυρίαρχου λαού. Έτσι λοιπόν, δεν περισσεύει κανένας στην κοινή προσπάθεια,  την οποία φιλοδοξούμε ότι θα συγκροτήσουμε και θα πορευτούμε όλοι μαζί για το καλό του ιστορικού δήμου και μιας περιοχής που έχει άφθαστα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία έχουμε χρέος όλοι να αξιοποιήσουμε, να δυναμώσουμε την ποιότητα της ζωής  των ανθρώπων του δήμου μας και οπωσδήποτε με εξωστρέφεια με τους άλλους όμορους δήμους, να πετύχουμε διαδημοτικές δράσεις τέτοιες που θα υπηρετήσουν και το συμφέρον της περιφερειακής ενότητας της Ηλείας. Εμείς δείχνουμε το στίγμα της συνεννόησης, από σήμερα με την κίνηση του κ Πάνου Θεοδωρακόπουλο, αποτελούμε μια ενιαία και αδιαίρετη παράταξη, είμαστε η παράταξη  της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου διαθέτοντας 16  μέλη από τα 27. Υπεγράφη το πρακτικό της σύμπραξης και πλέον ως μια ομάδα, είμαστε και ο ένας πόλος ο οποίος θα μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά και ωφέλιμα για τον Δήμο. Το προσκλητήριο αυτό το απευθύνουμε και στον άλλο πόλο  που αποτελεί την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, την οποία όχι μόνο υπολογίζουμε,  αλλά σεβόμαστε πλήρως και, οπωσδήποτε, θα έχουμε συνεννόηση μαζί της γιατί οι ρόλοι που μας ανέθεσε η κοινωνία είναι σαφείς: Να ασκήσουμε εμείς τον ρόλο της συμπολίτευσης στο Δήμο και η άλλη παράταξη τον ρόλο της μειοψηφίας. Και οι δυο μαζί να υπηρετήσουμε τον κοινό σκοπό  που είναι και η ωφέλεια των πολιτών μας», επεσήμανε ο κ. Μαρίνος.

 protinews

Οι δημαιρεσίες

Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Γαστούνης, διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Ο ιατρός-γαστρεντερολόγος κ. Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος εξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ. Πηνειού, με 15 ψήφους υπέρ και 10 λευκά. Αντιπρόεδρος, από την παράταξη του κ. Σάκη Γεωργόπουλου, εξελέγη ο κ. Δημήτρης Δήμου ,με 19 ψήφους υπέρ και 7 λευκά. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος ζήτησε από την πλειοψηφία να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Δήμου. Ως τρίτη παράταξη (μετά την σύμπραξη Μαρίνου –Θεοδωρακόπουλου), η Λαϊκή Συσπείρωση με εκλεγμένο τον κ. Αλέξη Τσαουσάκη, είχε το δικαίωμα να εκλέξει Γραμματέα Προεδρείου, ωστόσο ο κ. Τσαουσάκης αρνήθηκε λόγω των διατάξεων του Κλεισθένη και του νέου νόμου της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις επί του Κλεισθένη. Το σώμα πρότεινε για Γραμματέα την Μαρία Πανάγαρη, η οποία και εξελέγη με 16 ψήφους υπέρ, 9 λευκά και 1 άκυρο.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των εκλόγιμων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Άγγελος Μπράτης και η Χριστίνα Βρυώνη, και από την παράταξη της μειοψηφίας ο Σάκης Γεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Θανόπουλος. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Δημήτρης Βύτανος, Μαρία Πανάγαρη, Παναγιώτης Χριστακόπουλος και Φωτεινή-Διονυσία Ανδριοπούλου.

Ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Σίμων Μάλλιαρης και ο Ιωάννης Καραμπίνης, και από την παράταξη της μειοψηφίας η Αρετή Τσερεμέ και η Βάντα Κοντούλη. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Νίκος Γεωργόπουλος, Σοφία Μαρινοπούλου, Φώτης Κατσαλάς και Σάκης Γεωργόπουλος.

protinews

Share this:
Tags:

-

-