Το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

Σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

Ιανουάριος 23, 2019 09:00 ΜΜ
Το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το διεθνές αεροδρόμιο Beijing Daxing θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 30 Ιουνίου και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σήμερα υποδέχτηκε στα πλαίσια δοκιμής το πρώτο του αεροπλάνο. Δοκιμαστικές προσγειώσεις θα πραγματοποιούνται επί ένα δίμηνο, προκειμένου να τσεκαριστούν όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου, από τον πύργο ελέγχου μέχρι τους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων.

Έχοντας 7 αεροδιαδρόμους, αναμένεται να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Η κατασκευή του κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το φουτουριστικό αεροδρόμιο έχει σχεδιάσει η Βρετανο-Ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι το Beijing Daxing, που καταλαμβάνει μια έκταση 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτό ισούται με τα 3/4 του Μανχάταν και βέβαια είναι διπλάσιο από το έως τώρα Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital Airport.

Για να κατασκευαστεί αυτό το γιγαντιαίο, υπερσύγχρονο αεροδρόμιο χρειάστηκαν 1.6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμέντου και 52.000 τόνοι ατσαλιού. Όπως είναι ευνόητο, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, περιλαμβάνοντας και κάμερες αναγνώρισης προσώπου που θα χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας.

protinews

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019