Novartis: Ο Μητσοτάκης αδειάζει τον Σαμαρά για τον Τσίπρα

Novartis: Ο Μητσοτάκης αδειάζει τον Σαμαρά για τον Τσίπρα

Σεπτέμβριος 19, 2019 10:30 ΠΜ
Novartis: Ο Μητσοτάκης αδειάζει τον Σαμαρά για τον Τσίπρα
Εστιασμένη σε αναφορές για τον ρόλο που έπαιξε, σύμφωνα πάντα με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας για να στηθεί η υπόθεση της Novartis με στόχο να τον εξοντώσει τον ίδιο προσωπικά, είναι η κατάθεση - υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Άρειο Πάγο, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μοναδικός που κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή της σκευωρίας», «υποβιβάζοντας» τον Παπαγγελόπουλο «σε εκτελεστικό του βραχίονα». Τον πρωθυπουργό δεν κατονόμασαν ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτε ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.
Η υπόθεση πάντως παίρνει διαφορετική πολιτική επιτροπή καθώς καταδεικνύει την αντιπαλότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της ίδιας της ΝΔ.
Οι κινήσεις Σαμαρά προδίδουν την παγίδα που επιχείρησε να βάλει ο πρώην πρωθυπουργός στο Κυριάκο Μητσοτάκη εγλωβίζοντας τον στο δίλημμα: είτε να συστήσει προανακριτική για τον Τσίπρα προκαλώντας μια πολιτική σύγκρουση και επί της ουσίας συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis, είτε να μην φέρει καν πρόταση για ένα ζήτημα που η ΝΔ είχε κάνει σημαία προεκλογικά μιλώντας σε υψηλότατους τόνους για «σκευωρία».
Η αντίδραση Μητσοτάκη ωστόσο μόνο ως άδειασμα του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να εκληφθεί, αφού ο πρωθυπουργός επέλεξε  να καταθέσει πρόταση για προκαταρκτική μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η ανακοίνωση της ΝΔ δια στόματος Καλαφάτη τα λέει όλα: «Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα.Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».
Έτσι, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και ηγετικό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης καταγγέλλει ονομαστικά τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «εγκέφαλο της σκευωρίας», ο νυν πρωθυπουργός απαξιώνει τις καταγγελίες Σαμαρά, υποβαθμίζει τα περί σκανδάλου και τα περί σκευωρίας και δεν ακουμπά τον Τσίπρα, καθώς δεν υπάρχουν -όπως τονίζει- αδιάσειστες αποδείξεις.
 
Βεβαίως, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί διάστασης Μητσοτάκη- Σαμαρά που βλέπει το όνειρό του για την Προεδρία της Δημοκρατίας να γίνεται αέρας...
Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της κατάθεσής του Αντώνη Σαμαρά:
  
«… ιθύνων νους είναι ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής μου εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους». 
«… Όπως προκύπτει και από την εξέταση και των άλλων δημοσιευμάτων, υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου». 
«… ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα και όλα δημοσιεύονταν ως κομματική προπαγάνδα από το κυβερνητικό φερέφωνο, την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη».
«Δεν προέκυψε από το FBI άλλοι το κατασκεύασαν»
«Η υπόθεση αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Δεν ακολούθησε, όπως υποστηρίχθηκε πολιτικά, υποτιθέμενα στοιχεία που δήθεν προέκυψαν από κάποια έρευνα του FBI: τέτοια στοιχεία ποτέ δεν υπήρξαν, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, όπως αποδεικνύεται τόσο από την επισκόπηση των εγγράφων που αποτέλεσαν την αποσταλείσα ως σκάνδαλο δικογραφία προς την Βουλή, όσο και από τα παρατιθέμενα στην εκδοθείσα μεταγενέστερα Διάταξη. Η υπόθεση αυτή κατασκευάστηκε, σχεδιάστηκε και στήθηκε έχοντας προαναγγελθεί από τα πλέον αρμόδια επικοινωνιακά μέσα πολιτικής προπαγάνδας: Δημοσιεύθηκε από το DOCUMENTO έναν ολόκληρο χρόνο πριν υπάρξουν καν οι καταθέσεις των ψευδομαρτύρων, απασχόλησε σταθερά την ίδια εφημερίδα κατ’ αποκλειστικότητα, μαζί με δηλώσεις κυβερνητικών τότε στελεχών που επεδίωκαν την πολιτική μου εξόντωση και αποτέλεσε αγαπημένο καταφύγιο της εφημερίδας της απελθούσας Κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του κ. Τσίπρα μέχρι και σήμερα!»
«Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός». 
«Τσάρος» ο Τσίπρας
«Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, η Ελληνική Δικαιοσύνη να θυμίσει στους επίορκους Εισαγγελείς που ανέλαβαν χρέη εκτελεστών μιας χαλκευμένης σκευωρίας, ότι ο Δικαστικός Λειτουργός θα πρέπει να υπακούει σε ό,τι του υπαγορεύει το δίκαιο και όχι να καθίσταται υποχείριο του κάθε «Ρασπούτιν» - Παπαγγελόπουλου ή «Τσάρου» - Τσίπρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας προς ίδιον όφελος!»
Λειτουργούσαν ως μαφία
«Με όλα όσα προεξέθεσα, προσπάθησα να σταχυολογήσω τα κατά τη γνώμη μου κρίσιμα στοιχεία που επιτρέπουν τον σχηματισμό ασφαλούς πεποίθησης για τις αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν τα πρόσωπα που έχω εγκαλέσει, τα οποία, λειτουργώντας ως συμμορία στο πλαίσιο του άρθρου 187 παρ. 5 ΠΚ με ενέπλεξαν παρανόμως σε μία ποινική διαδικασία επί τη βάσει ψευδών και κατασκευασμένων στοιχείων και χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό μέσο, προκαλώντας μου τεράστια ηθική βλάβη». 
«Κατά την κρίση και εκτίμησή μου, έχει πλέον καταστεί σαφής κι αδιαμφισβήτητη η παράνομη συμπεριφορά των εγκαλουμένων: οι Εισαγγελείς που παραβίασαν κατ’ επανάληψιν και με πολλούς τρόπους όλες τις προστατευτικές δικονομικές δικλείδες υπηρετώντας κατασκευασμένο σχέδιο καθ’ υπαγόρευσιν του κ. Τσίπρα και του κ. Παπαγγελόπουλου». 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map