Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

Σεπτέμβριος 12, 2019 02:43 ΜΜ
Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών
«Η ΝΔ δεν άλλαξε στάση. Θεωρεί ότι Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κατά την συνεδρίαση ενημέρωσης που κάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως εισηγήτρια της ΝΔ, αναφέρθηκε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας: «ακούω τις τελευταίες ημέρες στις τηλεοράσεις μια παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση για την Συμφωνία των Πρεσπών και δεν τηρεί αυτά που έλεγε προεκλογικά. Θυμίζω ότι η ΝΔ προεκλογικά, σε όλους τους τόνους εντός και εκτός κοινοβουλίου, είπε ότι άπαξ και ψηφιστεί η Συμφωνία θα είναι Συμφωνία εν ισχύ και δεν μπορεί καμία δύναμη να αναιρέσει αυτή τη συμφωνία. Το θεωρήσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές και εξακολουθούμε να το θεωρούμε έτσι, όπως είπε και ο Πωρθυπουργός στην ΔΕΘ».
 
Και σημείωσε ότι «στην δεύτερη πτυχή για την τήρηση των όρων ιδίως με τα μακεδονικά προϊόντα αυτό θα το αντιμετωπίσουμε», ενώ για το τρίτο θέμα της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα με το άνοιγμα και το κλείσιμο των κεφαλαίων ανάλογα με την τήρηση της συμφωνίας και την συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map