Ο Αλφειός «καταπίνει» ολόκληρες εκτάσεις!

Σε απόγνωση βρίσκονται εκ νέου οι αγρότες στην περιοχή του κάμπου Παπαδούς

Ο Αλφειός «καταπίνει» ολόκληρες εκτάσεις!

Φεβρουάριος 08, 2019 09:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ο Αλφειός «καταπίνει» ολόκληρες εκτάσεις!
Το καταστροφικό του έργο σε περιουσίες συνεχίζει ο Αλφειός ποταμός και στην περιοχή του κάμπου Παπαδούς, όπου κυριολεκτικά σβήνονται από το χάρτη δεκάδες στρ με καλλιεργήσιμες εκτάσεις!
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Πλουτοχωρίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εξαιτίας των καταστροφών που προκαλεί ο Αλφειός σε δύο σημεία στον κάμπο της Παπαδούς που εξακολουθούν να είναι «ανοχύρωτα»  από τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με φορείς και αγρότες της περιοχής, οι καταστροφές  στα χωράφια εντάθηκαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Γενάρη, ενώ οι ζημιές  συνεχίζονται ακόμα αφού το ποτάμι  παρουσιάζει υψηλή στάθμη,  λόγω των συνεχών βροχών στη γειτονική Αρκαδία και τις μεγάλες υδάτινες ποσότητες από την  υπερχείλιση του Λάδωνα.
Πολλοί είναι οι αγρότες στην περιοχή του κάμπου της Παπαδούς οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους, λόγω της αδιαφορίας που υπάρχει για τη λήψη μέτρων καθαρισμού της κοίτης του Αλφειού, αλλά και τη «θωράκιση» των επικίνδυνων σημείων του.
Ανάμεσά τους είναι και ο κ. Δημ. Κοτρέτσος ο οποίος επεσήμανε στην «ΠΡΩΤΗ» πως σε δύο  σημεία, τα ορμητικά νερά του  ποταμού  εισέρχονται  στα χωράφια και τα καταστρέφουν…
«Οι ζημιές από τον Αλφειό είναι τεράστιες, αφού αρκετά χωράφια έχουν  μείνει όσο είναι ο δρόμος! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού θα αφανιστούν όλες οι περιουσίες που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμιού» ανέφερε ο κ. Κοτρέτσος.
Η έντονη ανησυχία των κατοίκων εξάλλου, προέρχεται από το γεγονός ότι εξαρτούν το βασικό τους εισόδημα από τις καλλιέργειες και κάθε καταστροφή στις περιουσίες τους, αποτελεί πλήγμα για την επιβίωσή τους.
«Το ποτάμι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και κατατρώει επικίνδυνα ολόκληρες περιουσίες και κανείς δεν αντιδράει, προκειμένου να σταματήσει αυτό φαινόμενο» εξήγησε ο αγρότης στην περιοχή κ. Αλέξης Αναστόπουλος.
 
Ο πρόεδρος
 
 
Στο μεταξύ τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή λόγω των σημαντικών ζημιών που προκαλεί και στις δύο πλευρές ο Αλφειός  κρούει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλουτοχωρίου κ. Μιχάλης Πυρλής.
Πυρλής
«Στην περιοχή μας υπάρχουν δύο επικίνδυνα σημεία στα οποία παλαιότερα είχαν γίνει έργα, τα οποία στη συνέχεια κατέφαγε το ποτάμι. Απ’ ότι πληροφορήθηκα εκ μέρους του δήμου, ξεπεράστηκε το θέμα της ένστασης που είχε γίνει παλαιότερα  όσον αφορά  τον ανάδοχο του αντιπλημμυρικού έργου  και οι εργασίες θα συνεχιστούν. Το πρόβλημα όμως είναι πιο έντονο στην απέναντι πλευρά του Αλφειού, όπου έχουν αφανιστεί  ολόκληρες εκτάσεις χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα» επεσήμανε ο κ. Πυρλής.
 
protinews
 
protinews
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019