Ο χάρτης των ναυτικών ασκήσεων Ελλάδας-Γαλλίας

Οι κινήσεις πολεμικών πλοίων, μαχητικών και ελικοπτέρων

Ο χάρτης των ναυτικών ασκήσεων Ελλάδας-Γαλλίας

Αύγουστος 13, 2020 03:44 ΜΜ
Ο χάρτης των ναυτικών ασκήσεων Ελλάδας-Γαλλίας
Ελληνικά και γαλλικά πολεμικά πλοία, μαχητικά και ελικόπτερα σάρωσαν τη θαλάσσια περιοχή από την Κύπρο έως το ανατολικό άκρο της Κρήτης, τμήμα στο οποίο περιλαμβάνεται και η παράνομη τουρκικής NAVTEX.
 
Οπως φαίνεται και στο χάρτη των ασκήσεων με την κοινή ναυτική άσκηση, Ελλάδα και Γαλλία έστειλαν ηχηρότατο μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε προαναγγείλει την προσωρινή ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 
protinews
 
Ο χάρτης των ελληνογαλλικών ναυτικών ασκήσεων
Ένα ψυγείο Pitsos, είναι μέλος της οικογένειάς σας και σας προσφέρει πάνταΜέγιστη Χωρητικότητα
με επιπλέον 139* ltΜέγιστη φρεσκάδα
με Τεχνολογία ExtraFresh ComfortΜέγιστη Χωρητικότητα
με επιπλέον 139* lt
Μέγιστη φρεσκάδα
με Τεχνολογία ExtraFresh Comfort
*Αφορά σε καθαρή και ωφέλιμη χωρητικότητα συγκρίνοντας τους ψυγειοκαταψύκτες PKNB56AI4P και PKNB39VL30
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Brand Studio AdScroll Down
Σήμερα λοιπόν 13 Αυγούστου στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.
 
 
Ελληνικά και γαλλικά πολεμικά πλοία
 
Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».
 
Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγή τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
 
Στην Κρήτη και δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale
Στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.
 
Δείτε βίντεο και εικόνες από τη ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας
 
 
 
 
 
protinews
 
protinews
 
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Share this:
Tags:

-

-