“Ο καλλιτέχνης barista “μέσω των Coffee&BarExperts

“Ο καλλιτέχνης barista “μέσω των Coffee&BarExperts

Απρίλιος 21, 2017 01:00 ΜΜ

Πολλές τάσεις εμφανίζονται κι εξαφανίζονται στον χώρο του καφέ, αλλά το Latte Art έχει έρθει για να μείνει!Το  να καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό espresso είναι από μόνο του τέχνη, το να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβo στην κρέμα του espresso θεωρείται δεξιοτεχνία και καλλιτεχνία. 

Οι Coffee& Bar Expertsθέλοντας να δώσουν στους baristΙ των συναργαζόμενων επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας & Ζακύνθου, τα εφόδια να γίνουν «καλλιτέχνες baristi” , για 4η συνεχή χρονιά διοργάνωσαν το διήμερο σεμινάριο «Jacobs espresso barista advanced» στις  4 & 5 Απριλίου στο showroomτους.

Αναλυτικότερα τo σεμινάριο  «Jacobsespressobaristaadvanced» διεισδύει στην χημεία του καφέ και αναλύει εξισώσεις και παράμετρους με υδροδυναμική και υδροκινητική. Πραγματοποιείται συνεχής ανάλυση των αισθήσεων και άσκηση αναγνώρισης των αρωμάτων καφέ.

Ο καταρτισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτήςαπό τον Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) του σεμιναρίου,κ.Φώτης Λέφας θέλοντας να αφυπνίσει τον καλλιτέχνη barista που κρύβεται μέσα τους, δίδαξεστους παρευρισκόμενους τα μυστικά αλλά και τους κανόνες επιτυχίας  για μια περίτεχνη, γευστικά και οπτικά, κούπα cappuccino.

Οι εκπαιδευόμενοι  baristΙ διδάχθηκαν ότι ένας barista που έχει συνοδοιπόρους :  τα σωστά εργαλεία, τον χρόνο , την υπομονή, το μεράκι  και την όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία, μπορεί να μετατρέψει το αφρόγαλα σε μικρά έργα τέχνης και να κατακτήσει τον τίτλο “ καλλιτέχνης barista “.

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου